Ez a színésznő a legnagyobb Oscar-esélyes: imádja az Akadémia a filmjét
Ezzel a szereppel eddig mindenkit jelöltek Oscarra.

lady-gaga-csillag-szuletik-oscar-eselyes-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Csillag születik az idei év egyik legsikeresebb filmes alkotása, ami 420 millió dollár bevételt hozott világszerte. A filmet nyolc Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb színésznő, a legjobb színész, a legjobb férfi mellékszereplő, a legjobb hang, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb dal kategóriákban.

Majdnem mindenki Oscart kapott a karakterért

Aki esetleg nem tudná, a Csillag születik egyáltalán nem egyedi alkotás, eddig négy verzió született belőle: 1937-ben, 1954-ben, 1976-ban és végül most. A sztori főhősnőjét is négy különböző színésznő vitte vászonra. Janet Gaynor kezdte, aki bezsebelt a szereppel egy Oscar-jelölést, a következő Judy Garland volt, aki szintén esélyes volt az aranyszobrocskára.

A harmadik Barbra Streisand volt, aki ugyan színésznőként nem kapott jelölést, őt "csupán" a legjobb dalért folyó harcban indították - meg is kapta érte a hőn áhított Oscart. Most Lady Gaga is harcba száll a szoborért, ő az első, akit két kategóriában is jelöltek: legjobb színésznőként és a legjobb dalért is. 

Az utóbbira szinte biztosan számíthat, hiszen a Shallow volt az év egyik legnépszerűbb dala, amit a YouTube-on majdnem 310 milliószor hallgattak meg eddig a rajongók, így nagy meglepetés lenne, ha nem ez a zeneszám vinné haza a díjat.

Viszont úgy tűnik, hogy a legjobb színésznőnek járó szobrocskáért is komoly esélyekkel indul, ugyanis az Akadémia imádja a rekordereket - márpedig eddig elég kevés énekesnő vihetett haza Oscar-díjat a színészi teljesítménye okán. Az már csak hab a tortán, hogy a győzelme megtörhetné a Csillag születik színésznőinek átkát, azaz, hogy eddig mindegyikük csak a jelölésig jutott.

lady-gaga-csillag-szuletik-oscar-eselyes-nagy
Fotó: Jeff Kravitz / Getty Images Hungary

Mivel Gaga játékát az összes filmkritikus csak éltetni tudta, reálisan csupán egyetlen színésznő van, aki keresztbe tudna tenni neki: Glenn Close, akivel végig fej-fej mellett haladt a gálákon - egyiket Gaga nyerte, a másikat Close. Viszont a színésznőnek is kijárna már az Akadémia elismerése, hiszen a szakmában azzal csúfolják, hogy "örök koszorúslány, sose menyasszony", ugyanis a sztár már rekordot döntött azzal, hogy hét jelölés utána sem adtak neki Oscar-díjat.

Ő persze ezt rendkívül viccesnek találja, korábban azt nyilatkozta, hogy tetszik neki a jelölésgyűjtés, és szeretné a jövőben is folytatni, hiszen már elhíresült róla, hogy mindig csak eddig jut az Oscar-versenyben. A színésznőt idén A férfi mögött című filmért jelölték, amiben - mint mindig - most is fantasztikus alakítást nyújtott. A verseny tehát igencsak szoros, az éjszaka kiderül, ki kerül ki győztesként kettejük közül.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük