Merevre botoxolták az egykor gyönyörű Kim Basingert
Kim Basinger régen szexszimbólum volt, ám ő sem tudott ellenállni a hollywoodi fiatalító beavatkozásoknak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kim Basinger neve a szexualitás buja szimbóluma volt a nyolcvanas években, amikor a fiatal fiúk, no meg persze az idősebb pasik is lógó nyelvvel bámulták a 9 és 1/2 hét című erotikus moziban, amint Joe Cocker zenéjére megszabadul ruhái többségétől.


Az 1953 decemberében született szőkeség 16 évesen kezdett szépségversenyekre járni, és hamarosan a Miss Georgia címmel büszkélkedhetett. Nem telt bele sok idő, a híres Ford modellügynökség ajánlott neki szerződést, amit bár elsőre elutasított, később mégis New Yorkba ment, és az alkalmazásukba állt.

Modellből színésznő

Döntését nem bánta meg: a hetvenes években rengeteg reklámfotón és kisfilmen szerepelt, húszévesen már a jól kereső topmodellek közé tartozott. 1976-ban aztán úgy döntött, felhagy a modellkedéssel, hogy kiélhesse színésznői ambícióit.

Végül kisebb szerepek után bekerült az 1983-as Bond-film, a Soha ne mondd, hogy soha gárdájába, ahol Klaus Maria Brandauer és Sean Connery mellett alakíthatta a szexi Dominót.

A nyolcvanas, majd a kilencvenes évek ugyancsak sikeresnek bizonyultak színészi karrierjét illetően, bár általában ugyanazt a buja, ellenállhatatlan nőt testesítette meg, a Nincs kegyelemtől a Batmanen át a Fogd a nőt, és fuss!-ig. Ez utóbbi filmnek köszönhette férjét, Alec Baldwint is, akitől több évi nyűglődés után, 2002-ben sikerült elválnia.

Nemcsak bombázót tud játszani

Bár később is feltűnt jelentős alkotásokban, a sajtó mintha elvesztette volna az iránta való érdeklődését – vagy az is lehet, hogy tudatosan kerülte a feltűnést. Néhány éve a 8 mérföldben végre le merte vetkőzni a bombanő imázst, és megmutatta, hogy lecsúszott középkorú anyaként is képes megállni a helyét a vásznon.

Kár, hogy a szépészeti klinikáktól ő sem tudta távol tartani magát. Legutóbbi fotói alapján egyértelmű, hogy - ha plasztikai műtétnek nem is vetette alá magát - nemegyszer járt botoxkezelésen. Nem csoda, ha 56 éves létére simább az arcbőre, mint amilyen harmincévesen volt. Mindenesetre ráncos-eres kezén azért látszik: akármennyire is nem tetszik neki, túl van már az ötödik ikszen.

Kim Basingert egyébként mostanában nem nagyon láthattuk a moziban, pedig folyamatosan forgat: a 2009-es The Informers thrillerben egyebek közt Billy Bob Thorntonnal, valamint a 9 és 1/2 hét-béli partnerével, Mickey Rourke-kal együtt játszik.
Ezt is szeretjük