Ormótlanná hízott az érzékien csábos Kathleen Turner
Az 54 éves Kathleen Turner igazi bombanőnek számított a nyolcvanas években.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember hajlamos abba az illúzióba ringatni magát, hogy a mozisztárok sosem öregszenek és évtizedekkel korábbi filmjeik csillogását, no és persze csodálatos külsejüket is képesek átmenteni a valóságba.


Ha például azt a nevet hallja valaki, hogy Kathleen Turner, akkor a színésznő nagy valószínűséggel harmincas, hosszú combú, búgó hangú, szőkésbarna hajú bombázóként ugrik elő az emlékezet cilinderéből – valahogy olyanformán, ahogy anno a Smaragd románcában megismertük.

Turner éppen harmincéves volt, amikor eljátszotta a bájosan csábos írónőt az akkor szintén rendkívül jóképű Michael Douglas oldalán – közös filmjük pedig nem várt sikert hozott. A szerepéért kapott Golden Globe-hoz még egy glóbusz csatlakozott egy évvel később, 1985-ben, a Prizzik becsületéért.

Súlyos betegség verte le lábáról

A nyolcvanas években tehát sínen volt a sztár karrierje, akit nemcsak színészi tehetségéért, de vonzó külsejéért is nagy becsben tartottak Hollywoodban. Akkoriban maga Turner is büszke volt nőiességére. Állítólag egy ízben azzal dicsekedett, amikor igazán jó passzban van, elég csak bemennie egy férfiakkal teli terembe – aki nem fordul utána, az egész biztosan meleg.

A kilencvenes évektől már kevésnek találta a femme fatale szerepet, ezért újabb kihívásokat keresett. A kibontakozást azonban ízületi gyulladása akadályozta meg. A betegség annyira elhatalmasodott testén, hogy végül már mozogni sem bírt. A mozgásszegény életmód következtében egyre terebélyesebbé vált, így játszani is képtelen volt, amitől viszont egyre keményebben ivott. Utoljára 2001-ben mutatkozott a képernyőn, amikor is eljátszotta a Jóbarátok egyik szereplőjének apját!

Szerencsére a modern orvostudománynak köszönhetően állapotát stabilizálni tudták, alkoholizmusát pedig egy klinikán küzdötte le, így az utóbbi időben ismét felbukkant a vásznon. És le a kalappal előtte!2006-ban még csak jellegzetes hangját kölcsönözte a Rém rom című animációs meséhez, de az Egyesült Államokban 2008 decemberében bemutatott Marley & Me vígjátékban már az 54 éves színésznőt a maga testi valójában is megtekinthetik kitartó rajongói.
Ezt is szeretjük