Tragédia: 55 évesen öngyilkos lett Katalin hercegné kedvenc dizájnere, Kate Spade
Családja is megerősítette a népszerű divattervező halálát.

kate-spade-meghalt-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb híresség ment el túl korán: a sztárok egyik kedvenc divattervezője, Kate Spade tegnap öngyilkos lett a Park Avenue-i otthonában - a sálával akasztotta fel magát. Mindössze 55 éves volt.

Súlyos mentális betegséggel küzdött

A halála előtt a dizájner még búcsúlevelet hagyott a 13 éves lányának, Beának. Nem sokat írt neki, mindössze ezt firkálta le a papírra: "Bea - mindig nagyon szerettelek. Nem a te hibád volt. Kérdezd apádat". 

A világ értetlenül áll a tragédia előtt, hiszen Kate-et mosolygós, vidám, pozitív embernek ismerték meg, így a hírességeket is letaglózta a hír, hogy a saját kezével vetett véget az életének. A család már kevésbé meglepett - a nővére, Reta Saffo azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy csak idő kérdése volt Kate öngyilkossága:

- Néha egyszerűen képtelenség megmenteni az embereket önmaguktól. Számtalanszor könyörögtünk Kate-nek, hogy kezeltesse a bipolaritását, a férje, Andy és én is biztattuk, de a végén mindig visszatáncolt az elhatározásától, pedig volt, hogy már a bőröndjeit is becsomagolta, és készen állt arra, hogy megkapja a szükséges kezeléseket.

kate-spade-meghalt-2

De rettegett attól, hogy lerombolja a cukormázas, szörnyen vidám imidzsét. Aggódott, hogy az emberek majd elítélik a betegsége miatt. Nem volt szegénykém sztárnak való, csak rosszabbodott az állapota, ahogy nőtt a hírneve. Sohasem gondolta, hogy a márka - és vele együtt ő is - ilyen sikeres lesz, és mindenki megismeri a nevét. Nem volt felkészülve erre. A kishúgom, Katy egy csodálatos, drága ember volt. Eredeti, igazi egyéniség. De sajnos olyan emberekkel vette körül magát, akik mindenre csak helyeseltek, ezért nem kapta meg a kellő segítséget.

Többször is próbálkozott öngyilkossággal. Az utolsó dolog, amit nekem mondott, ez volt: "Reta, tudom, hogy gyűlölöd a temetéseket, és sosem mész el rájuk, de kérlek, az enyémen legyél majd ott. Kérlek!". Mikor rákérdeztem, azt felelte, hogy csak előre szól, nincs terve az öngyilkosságot illetően - nyilatkozta az online lapnak.

Katalin hercegné Kate Spade-ruhákban.
Katalin hercegné Kate Spade-ruhákban.

A sztárok valóban rajongtak Kate kreációiért - a közösségi oldalakat el is árasztották a szomorú üzenetek. Bette Middler, Lena Dunham, Mindy Kailing, Chelsea Clinton, Ivanka Trump és Lucy Hale is részvétet nyilvánított a Twitteren. Kate Spade dizájnjai még a Kensington-palotáig is eljutottak, ugyanis Katalin hercegné és a húga, Pippa is nagy rajongói voltak a divattervező munkásságának - rengetegszer kapták le őket a kreációiban.

Ezt is szeretjük