Emlékszel Katarina Wittre? Így néz ki most a 51 éves olimpiai bajnok műkorcsolyázónő

Katarina Witt a világ legjobbnak tartott korcsolyázója volt a nyolcvanas években.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Katarina Witt a világ legjobbnak tartott korcsolyázója volt a nyolcvanas években.

Katarina Witt 1982-ben aratta első sikerét a Koppenhágában megrendezett világbajnokságon, ahol ezüstérmet nyert. Az 1965-ben született német műkorcsolyázónő ezt követően néhány év alatt a csúcsra jutott: 1983-ban megszerezte első Európa-bajnoki címét, az 1984-es szarajevói téli olimpián pedig szintén a dobogó legfelső fokára állhatott.

Az évtized során őt tartották a világ legjobb korcsolyázójának, ő pedig az 1988-as téli olimpián is aranyérmet nyert Calgaryban. A kilencvenes években azonban már nem tudta megismételni korábbi sikereit, a jégtánccal pedig végül 2008-ban szakított.

Az 51 éves Katarina Witt ma is olyan csodásan néz ki, mint amikor a nyolcvanas években megismerte nevét az egész világ. Az elmúlt évtizedekben kipróbálta magát színésznőként is, szerepelt például a Ronin című akciófilmben, a Playboy kedvéért pedig kétszer is ledobta ruháit. Mostanában szakkommentátorként találkozhatnak vele a német tévénézők, alapítványa révén pedig a mozgáskorlátozottak sportolását támogatja.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük