Emlékszel Az élet csodaszép bűbájos kislányára? Karolyn Grimes már 78 éves
Karolyn Grimes ünnepelt gyereksztárrá vált Az élet csodaszép című film után.

karolyn-grimes-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az élet csodaszép című alkotás minden idők száz legjobb amerikai filmje közt szerepel. Az 1946-ban megjelent mozit öt Oscar-díjra jelölték, emellett az azt rendező Frank Capra elnyerte a legjobb rendező díját is a Golden Globe-díjátadón. A karácsonyi klasszikus már nem mai darab, ennek ellenére máig megmelengeti emberek millióinak szívét. Sokak egyik kedvenc szereplője a George Bailey kislányát, Zuzut alakító Karolyn Grimes.

A színésznő csupán hatéves volt, amikor feltűnt a filmben. Ezután több más moziban is szerepelt, igazi gyereksztárrá nőtte ki magát, azonban 1954 után sokáig nem láthattuk a képernyőn. Ennek szomorú oka volt, a színésznő elveszítette a szüleit, édesanyja Alzheimer-kórban, édesapja autóbalesetben hunyt el.

- 15 éves koromra teljesen árva lettem. Egy középnyugati kisvárosban kellett felnőnöm - nyilatkozta korábban a Country Living magazinnak.

karolyn-grimes-2018

A csupán 15 esztendős Karolyn Grimes-t szigorú és mélyen vallásos nagynénije és nagybácsija nevelte, ők teljesen eltiltották a színészkedéstől, de nem is énekelhetett, táncolhatott, emellett filmeket sem nézhetett a tévében. Később főiskolára ment, Kansas városában telepedett le, ahol orvosi technikusként dolgozott. Fiatalon házasodott meg, a frigyből két lánya született. Azonban tönkrement a házassága, volt férje pedig szakításuk után nem sokkal vadászbaleset áldozata lett. Később újra megházasodott.

Az egykori gyereksztár bevallása szerint sokáig nem is látta Az élet csodaszép című filmet, ugyanis az édesanyja kicsi korában megtiltotta, hogy láthassa önmagát filmen, már elmúlt negyvenéves, amikor először megnézte. Azóta több mint ötszáz alkalommal látta, annyira megindította őt a történet.

Karolyn Grimes idén ünnepelte 78. születésnapját. Bár ma már egyáltalán nem színészkedik, a mai napig szívesen népszerűsíti Az élet csodaszép című alkotást, ráadásul még könyveket is írt, melyek a filmhez kapcsolódnak.

Ezt is szeretjük