Ilyen megható volt Károly király koronázási ceremóniája: Kamilla fejére is korona került

Fotókon mutatjuk Károly király koronázását.

Károly király koronázása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Károly királyt és Kamilla királynét is megkoronázták a Westminster-apátságban, a kétórás ceremóniára több mint 2200 ember kapott meghívót, de természetesen világszerte milliók követték figyelemmel a tévés közvetítéseket.

Károly király koronázása

Magyar idő szerint 11 óra 20 perckor indult meg Károlyék hintója a Buckingham-palotából, hogy azzal a Westminster-apátságba hajtsanak. Nem sokkal dél előtt meg is érkeztek a helyszínre, így minden pontosan tudott kezdődni szerencsére.

A ceremónia emlékezetesre és meghatóra sikeredett, Canterbury érsekét érte a megtiszteltetés, hogy ráhelyezze a koronát a királyi pár fejére. Károly király a legidősebb a monarchia történetében, akit valaha is megkoronáztak, hiszen édesanyja, Erzsébet királynő hetven évig volt a trónon. A legmeghatóbb pillanat az volt, amikor Vilmos herceg hűséget fogadott az apjának.

London utcáin rengeteg rajongó ment ki, hogy kivetítőkön kövessék végig a koronázást, bár az időjárás nem volt tökéletes, szinte végig esett az eső, ám ez az embereket nem tántorította el attól, hogy hazamenjenek, ezzel is jelezvén, mennyire tisztelik és imádják a királyi családot. Bár nem mindenki örült annak, hogy Károly lett a király, köztük voltak olyanok, akik a személye miatt tüntettek, másoknak szimplán a monarchiából van elegük, és értelmetlennek találják a királyi család működését.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen volt Károly király koronázása.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sztárok a koronázáson

Képes összeállításunkban megnézheted, mely hírességek kaptak meghívást a koronázásra.

Katy Perry orgona színű ruhában tündököl Károly király koronázásán: sztárok, akik már a Westminster-apátságban vannak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover- és ajánlók:

Ezt is szeretjük