Gyanús Károly király időzítése: csak most lett hivatalos, hogy Lilibet és Archie hercegi rangot kaptak

Károly király hivatalosan is megadta unokáinak a hercegi rangot, azonban mégis hónapok teltek el, mire erre fény derült.

károly-király-cove
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy arról tegnap délután beszámoltunk, Lilibet Diana most már hivatalosan is hercegnő, Archie pedig herceg.

Minderre úgy derült fény, hogy Harry herceg és Meghan hercegné egy közleményükben jelentették be, hogy március 3-án megkeresztelték Lilibet Diana hercegnőt Los Angelesben. Elméletben már Erzsébet királynő halála után automatikusan járt volna nekik a hercegi rang, ugyanis V. György király szabálya kimondja, hogy az uralkodó unokáit is illeti ez a cím, ám a Buckingham-palota honlapján a kicsik címeit nem frissítették hónapokon keresztül, mindenki másét viszont azonnal átírták.

Károly király hercegi rangot adott kisebbik unokáinak

A Page Six megírta, hogy a királyi források gyanúsnak tartják a palota és Károly király időzítését, amiért csak most tették hivatalossá, hogy a gyerekek tényleg megkapták az őket illető rangjaikat. 

22
Fotó: Netflix/Harry & Meghan

- A herceg és a hercegné világossá tette, hogy szerették volna, ha a gyerekeik is megkapnák a címeiket, ahogyan ezt a szabály is előírja. Miután a királynő meghalt, frissítették a királyi honlapot, de születési joguk ellenére Archie és Lilibet nem kapták meg a rangjukat. Ha az ő címeiket is frissítették volna már tavaly, mint mindenki másét, akkor most nem lenne miről beszélnünk - árulta el egy bennfentes.

Több családtag címe megváltozott, erre a legkézenfekvőbb példa Vilmos herceg és Katalin hercegné: miután összeházasodtak, Cambridge hercegévé és hercegnéjévé váltak, a királynő halála után Wales hercege és hercegnéje lettek.

Egy másik forrás elárulta, Harry és Meghan rettegtek attól, hogy a gyerekeiktől elveszik a hercegi rangjukat, a Daily Mailnek viszont megerősítették, hogy Károly királynak esze ágában sem lenne ilyen módon megbüntetni a kisunokáit.

GettyImages-1140417425 (1)
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

Tavaly szeptemberben jelentek meg olyan riportok, miszerint a király azért vár a hivatalos megerősítéssel, mert szeretné látni Harry és Meghan dokumentumsorozatát, ami végül 2022 decemberében debütált a Netflixen, illetve megvárná a fia memoárját is, a Tartalék idén januárban került a könyvesboltok polcaira.

Ennek ellenére már a királynő temetése után Károly leült a fiával, és megbeszélte vele, hogy természetesen Lilibet Diana és Archie is megkapják az őket megillető címüket. A palota hivatalnokai mégis csak a múlt héten vetették fel, hogy a honlapon ideje lenne a gyerekek megnevezését is átírni.

- Felmerül a kérdés, miért pont most? Mindez tavaly év végén történt, furcsa az időzítés.

A brit sajtó szerint valószínűleg Károly ezzel a húzásával is békét szeretne kötni kisebbik gyermekével és menyével. Harryék a május 6-ai koronázásra is kaptak meghívót e-mailben, de egyelőre nem derült ki, hogy elmennek-e a ceremóniára. Az is érdekes, hogy a hercegi pár meghívta Károlyékat és Vilmosékat is Lilibet keresztelőjére, de egyikőjük sem jelent meg az eseményen.

Itt élnek Harryék

Nézd, milyen pazar otthona van a hercegi párnak Montecitóban!

Harry és Meghan luxusvillájától tátva marad a szád: értjük, miért költöztek ide

Nézegess képeket!

Elolvasom

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük