Károly herceg és Kamilla így próbálták tönkretenni Dianát - Kudarcba fulladt a tervük
Be akarták mocskolni a hercegnő hírnevét.

kamilla-karoly-terve-diana-ellen-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután hivatalosan is véget ért a házassága, Diana úgy érezte, hogy végre kiteregetheti a szennyest a férjéről és annak szeretőjéről: 1995-ben el is készült az a bizonyos Panorama-interjú, melyben bevallotta, hogy kész gyötrelem volt az élete Károly herceg mellett, hiszen mindvégig hárman voltak a kapcsolatukban.

Kamilla be akarta sározni Dianát

Egész Anglia gyűlölte Kamillát, amiért tönkretette a herceg és gyönyörű feleségének házasságát, ezért ő bosszút forralt: megpróbálta Diana ellen fordítani a közvéleményt, és elhitetni mindenkivel, hogy a hercegnő hazudik, össze-vissza beszél, ráadásul éppen ő volt az, aki fűvel-fával megcsalta Károlyt. A Károly herceg életéről készült legújabb életrajzi könyv a REBEL Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles - azaz a LÁZADÓ herceg: Hatalom, szenvedély és Károly herceg ellenszegülése - címet kapta. Tom Bower, a könyv írója szerint Kamilla egy alkalommal így nyilatkozott Dianáról:

- Nem értem, mi ez a cirkusz. Nekem csak egy szeretőm volt, Diana pedig végigment az összes létező vízimentőn. Régebben csak szürke egérnek hívtam, de rájöttem, milyen állatra hasonlít valójában: egy őrült tehénre - mondta a közeli barátainak.

Diana és Kamilla nyíltan gyűlölték egymást.
Diana és Kamilla nyíltan gyűlölték egymást.

A terve azonban kudarcba fulladt, hiszen Diana a közvetlenségével, természetes bájával és az emberek iránti empátiájával azonnal megnyert magának mindenkit, Kamilla és Károly pedig hiába próbálták besározni - esélyük sem volt a szívek hercegnőjével szemben.

A trónörökös még egy szakértőt is felbérelt, hogy megpróbálja helyreállítani Kamilla hírnevét, azonban a nép imádta Dianát, így tehetetlen volt. Kamilla szörnyen kiborult, ugyanis tudta, hogy szikrányi esélye sincs arra, hogy egyszer Károly felesége legyen, ha a királynő nem fogadja el - és, amíg csak fia ágyasát látja benne, akit meg is vetnek a britek, addig szó nem lehetett ilyesmiről.

Kamilla végül megkapta Károly herceget.
Kamilla végül megkapta Károly herceget.

Diana halála után még rosszabb lett a helyzet: mivel rengetegen úgy vélték, hogy a hercegnek köze van a felesége tragikus balesetéhez, ellene fordultak. Abban az évben ő lett a királyi család leggyűlöltebb tagja, nála kevésbé már csak Kamillát kedvelték az emberek. Persze az évek csak teltek, Kamilla pedig nem tágított Károly mellől, így végül a királynő is - habár nem túlcsorduló örömmel - beadta a derekát, és zöld utat engedett a házasságnak.

Ezt is szeretjük