Károly herceg Diana előtt ennek a nőnek kérte meg a kezét: emiatt kapott kosarat
Károly herceg Diana előtt egy távoli rokonát akarta feleségül venni.

károly herceg cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Károly herceg 1981 februárjában kérte meg Diana hercegnő kezét. Wales hercegének nem a szívek királynője volt az egyetlen szerelme, 1970-ben Kamilla is elcsavarta a fejét, ám a királyi családban hallani sem akartak arról, hogy ő legyen a felesége. 

1971-ben csatlakozott a Királyi Haditengerészethez, a távolság pedig elválasztotta őket akkor. Diana előtt nem Kamilla volt az egyetlen, aki elcsavarta a herceg fejét.

Ő volt Károly herceg kiszemeltje Diana előtt

Lord Mountbatten mindent megtett annak érdekében, hogy unokáját, Amanda Knatchbullt összehozza a királynő fiával, írta meg a Daily Express a Chanel 4-en futó The Royal House of Windsor dokumentumfilm alapján. Úgy vélte, ő lenne a tökéletes menyasszony számára, Knatchbull kilenc évvel fiatalabb, ráadásul nemesi vér csörgedezik az ereiben. Amanda távoli rokona Károlynak, ugyanis édesanyja, Patricia Knatchbull a Erzsébet királynő harmad-unokatestvére.

1974 és 1979 között gyakran találkoztak, sőt Károly a '70-es évek közepén a lány édesanyjának még levelet is írt, hogy megkérje a kezét, de az asszony visszautasította azt, hiszen akkor a lánya csupán 17 éves volt.

- Rengeteg időt töltöttek együtt, már túlságosan is közel kerültek egymáshoz - hangzott el a dokumentumfilmben.

1979-ben Károly végül elvitte őt az egzotikus Eleuthera-szigetre, ahol végül megkérte a nő kezét. Ám kikosarazta amiatt, mert tartott attól, hogy túl nagy figyelem irányulna rá, ha a királyi család tagja lenne. Sajnos ugyanebben az évben robbantotta fel az IRA Lord Mountbatten hajóját, nagyapja és testvére, Nicholas a merénylet következtében azonnal elhunyt.

GettyImages-1151177287
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

1980-ban Dianával került közelebbi viszonyba, vele végül 1981 júliusában házasodtak össze, két gyermekük született, 1982-ben Vilmos, 1984-ben Harry herceg látta meg a napvilágot. A házasságuk hullámvölgyekkel teli volt, ráadásul Károly félre is lépett, Kamillával csalta feleségét. 1992-ben ment tönkre házasságuk, 1996-ban mondták ki a válásukat.

30 éve járt Diana hercegnő és Károly herceg Budapesten

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos volt Diana, amikor 1990 májusában látogatást tett Károly herceggel hazánkban.

Ezt is szeretjük