A család is megerősítette a szomorú hírt: a herceg tegnap este elhunyt a kórházban
Kardam bolgár herceg 52 éves volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2015. április 7-én, 52 éves korában egy madridi kórházban elhunyt Kardam bolgár herceg, II. Simeon, az utolsó bolgár cár legidősebb fia. A hírt a család is megerősítette a weboldalán.

Kardam herceg 2008 augusztusában spanyol feleségével, Miriam de Ungría y Lópezzel autózott, amikor járművük nagy sebességgel egy fának csapódott és felborult.

Mindkettőjüket más-más kórházba szállították a súlyos balesetet követően. Párjának eltört a könyöke, néhány bordája és összeomlott a tüdeje, de néhány hét múlva már távozhatott az intézményből.

Hét éve volt a balesete

A herceg azonban nem úszta meg ennyivel - a férfi súlyos koponyatörést szenvedett, és a karja is több helyen eltört. Még a baleset estéjén megoperálták, ám mivel nem javult az állapota, három nappal később mesterséges kómába helyezték orvosai.

2008 végén hazaengedték, hogy otthon lábadozzon, de a következő év januárjára olyan nagymértékben rosszabbodott az állapota, hogy újra kórházba került. Ezt követően a haláláig kómában tartották.

A Hola! magazin értesülései szerint családtagjai az utolsó pillanatig mellette voltak a halálos ágyánál. Közvetlen halálát egy olyan tüdőfertőzés okozta, amely az évekig tartó mozdulatlanság miatt alakult ki.

Kardam herceg Madridban született 1962-ben, majd agrárközgazdászként végzett az Egyesült Államokban. Feleségétől két fia született, a 17 éves Boris és a 16 éves Beltrán.

A herceg szoros kapcsolatot ápolt az európai nemességgel, egyebek közt ott volt Frigyes dán herceg és Mária hercegnő 2004-es esküvőjén. 2007-ben pedig, egy évvel a balesete előtt, részt vett Vilmos Sándor holland király 40. születésnapi partiján is.

Diana hercegnő, a stílusikon

Diana hercegnő is egy súlyos autóbaleset következtében hunyt el, ám stílusát örökre őrzik a fotók, és még Katalin hercegnőt is inspirálják. Nézd meg, mennyire hasonló a ruhatáruk, kattints a nagy képre a galériáért!

Ezt is szeretjük