Nem bírta ki a szíve! Otthonában hunyt el a népszerű színésznő
Harmadik stroke-ját már nem bírta ki a Gorillák a ködben sztárjának, Julie Harrisnek a szíve.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harmadik stroke-ját már nem bírta ki a 87 éves színésznő, Julie Harris szíve, így szombaton elhunyt az egyik legtehetségesebbnek tartott színésznő.

A Gorillák a ködben című filmben
Egy díjátadón nem sokkal halála előtt

Harris színészi karrierje során bezsebelte az összes díjat, amit csak be lehet, otthonosan mozgott a színpadon, a tévében és a filmes felvételeken is.

Minden díjat megnyert

- Szombaton a massachusettsi West Chathamban lévő otthonában hunyt el a színésznő - jelentette be Francesca James, Harris családjának barátja.

Mintegy 60 éven át tartó karrierje során Harris igen sokoldalú színésznőnek bizonyult: ő alakította először Sally Bowles alakját Christopher Isherwood Berlin Stories című regényének színpadi adaptációjában, az I Am a Camera című színműben 1951-ben, amelynek 1966-ban készítették el a musicalváltozatát, Kabaré címen.

1976-ban Emily Dickinsont játszotta a 19. századi amerikai költőnő életéről szóló The Belle of Amherst című színdarabban, amiért Tony-díjat kapott.

Több mint 30 filmben is közreműködött, köztük az Édentől keletre című alkotásban 1955-ben Abrát, a Káint ábrázoló Cal szerelmesét alakította. Calt James Dean játszotta a filmben.

Istent a színházban találta meg

Harris ott volt Elizabeth Taylor és Marlon Brando oldalán A tükörkép egy aranyos szempárban című filmben is. A színésznő azonban mindig azt vallotta, hogy a színház az ő temploma.

- Nem habozok kimondani, hogy Istent a színházban találtam meg - hangoztatta egy interjúban.

A színházi szerepeivel öt Tonyt és egy életműdíjat, a tévés alakításaiért három Emmyt, az egyik színdarabja hangoskönyvéért egy Grammyt, a The Member of the Wedding című filmért pedig egy Oscar-jelölést kapott. De tucatnyi másik díjjal és kitüntetéssel is büszkélkedhetett.

Ezt is szeretjük