Friss hír! Lemondott a spanyol király - Ezek a botrányok taszították le a trónról
39 év uralkodás után lemondott a trónról János Károly.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

39 év uralkodás után lemondott a trónról János Károly spanyol király, miután népszerűsége rohamosan esett.

A király botrányt botrányra halmozott. A trónt most fia, Fülöp veszi át. Az El País szerint a 76 éves király egészségének hanyatlása miatt már régóta fontolgatta, hogy átadja a trónt örökösének, a 46 éves Fülöp hercegnek.

Nem csak az egészségi állapota vezetett azonban a lemondáshoz. Az utóbbi időben a királyi palota körül több botrány is kirobbant. Kiderült, hogy a királynak szeretője van, egy madridi luxusvillát és egyéb ingyenes javakat bocsátott Corinna zu Sayn-Wittgenstein német üzletasszony rendelkezésére, aki 20 évvel fiatalabb nála. 

Később a király lányát, Krisztinát fogták perbe csalás és pénzmosás vádjával. A hatóságok azzal gyanúsították Krisztina férjét, Iñaki Urdangarint, hogy egy üzlettársával együtt több mint 5,8 millió eurónyi közpénzt sikkasztott el, ebben pedig társtettes volt a hercegnő is.

Napvilágot látott egy vadászaton készült kép is, mely ellen több állatvédő szervezet, köztük a WWF is felemelte a hangját. A WWF online petíciót indított, melyben a király lemondását követelték. Mindezt 85 ezren írták alá röviddel a megjelenés után. Nem csak az elefánt megölése volt azonban vörös posztó, hanem a gazdaságilag majdhogynem összeomlott spanyolok felháborítónak találták, hogy a király ilyen költséges utazásokra veri el a pénzt és fényűző életvitelét is többen kritizálták.

Ezt is szeretjük