Barátja talált rá! Önkezével vetett véget életének a közismert filmes
Joseph Brooks halálát fulladás okozta, holttestére otthonában találtak rá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. május 22-én otthonában holtan találták Joseph Brooks forgatókönyírót, rendezőt, producert és zeneszerzőt, adta hírül a New York Post.

A 73 éves Joseph Brooks önkezével vetett véget életének, holttestét pedig Upper East Side-i lakásában egy barátja találta meg, akivel együtt ebédelt volna.

Fulladás miatt halt meg

A rendőrség elmondása szerint halálát fulladás okozta: fejére egy műanyag zsákot húzott, a nyaka köré egy törölközőt csavart, a zsákba pedig egy gumicsövön keresztül héliumot vezetett egy tartályból.

A 15. emeleti lakásban találtak mellette egy háromoldalas búcsúlevelet is, ám annak tartalmát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Öngyilkosságában mindenesetre nagy szerepet játszhatott bírósági tárgyalása, amire halála miatt már nem kerül sor.

Joseh Brooksot ugyanis 2009 júniusában több nő is azzal vádolta meg, hogy filmszerepekre való meghallgatás ígéretével gyanútlanul felcsalogatta őket lakására, ahol aztán megerőszakolta őket.

Nem vallotta bűnösnek magát

Az ellene felhozott vádak ellenére Brooks nem vallotta bűnösnek magát, ettől függetlenül lelkiismerete nem lehetett tiszta - egyik szomszédja elmondása szerint az utolsó napokban már kifejezetten rosszul nézett ki.

Joseph Brooks ismertségét elsősorban az 1977-es You Light Up My Fire című romantikus filmnek köszönhette, aminek ő volt a rendezője, írója és producere is, emellett ő szerezte az ugyanezt a címet viselő balladát.

A dalt Debbie Boone énekelte el, és ez lett a hetvenes évek egyik legsikeresebb slágere: a lemezből négymillió példányt adtak el belőle a tengerentúlon, és tíz egymást követő héten át trónolt a dal a Billboard Hot 100-as toplista élén.

A szenvedélyes számért Brooksot igazi díjesővel jutalmazták: nemcsak a legjobb dalnak járó Oscar-díjat, hanem Grammy- és Golden Globe-díjat is kapott érte.

Brooksot fia, Nicholas Brooks gyászolja, aki szintén tárgyalására vár, mivel tavaly decemberben egy fürdőkádban hidegvérrel megfojtotta barátnőjét, Sylvie Cachayt.

Ezt is szeretjük