Csak 48 éves volt! Meghalt az Anne a Zöld oromból sztárja
Elhunyt Jonathan Crombie, aki nálunk az Anne a Zöld oromból című sorozat Gilbertjeként lett ismert.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindössze 48 évesen meghalt az Anne a Zöld oromból című kanadai sorozat egyik sztárja, Jonathan Crombie.

A színész formálta meg a vörös hajú főszereplő, Anne szerelmét, Gilbert Blythe-ot.

Az Anne a Zöld oromból Gilbertje

Jonathan Crombie április 15-én, szerdán hunyt el New Yorkban, agyvérzést kapott - árulta el a hétvégén a testvére, Carrie Crombie a CBS-nek.

Ez az a csatorna, amely a színészt világhírűvé tette az 1985-ös Anne a Zöld oromból című sorozat szereplőjeként. A színész egész életében büszke volt arra, hogy ő játszhatta el Gilbertet. 

17 éves volt és az Óz, a nagy varázsló című darabban játszott a gimnáziumi színjátszó körben, amikor a sorozat készítői meglátták és egyből neki adták a szerepet.

A hatrészes minisorozat Lucy Maud Montgomery kanadai írónő Anne Shirley-regénysorozata alapján készült. Először négy epizódot forgattak le belőle 1985-ben, majd 1987-ben és 2000-ben készült hozzá egy-egy folytatás Anna - A történet folytatódik címmel. 

Az első két Anne-film indította el világhódító útjára a Váratlan utazás című sorozatot is Sarah Polley főszereplésével, 1989 és 1996 között.

Számos tévésorozatban szerepelt, legutoljára A férjem védelmében egyik 2015-ös jelenetében mint Bill Frazierer. Filmszerepei mellett a Broadway-alakításaira volt a legbüszkébb.

Ezt is szeretjük