Két lánya gyászolja! Rákban elhunyt a legendás rockzenész
Jon Lordot, a Deep Purple alapító tagját 71 éves korában, családja körében érte a halál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2012. július 16-án, 71 éves korában, Londonban, családja körében elhunyt a Deep Purple egyik alapító tagja és billentyűse, Jon Lord.

A dalszerzőként is sikeres zenésznél, akinek a nevéhez olyan számok köthetők, mint a Smoke on the water vagy éppen a Highway star, tavaly diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot.

Deep Purple

Jon Lord 1941-ben született Leicesterben. Érdeklődése hamar a zene irányába fordult, megtanult zongorázni, és klasszikus zenei órákat vett.

19 évesen költözött Londonba, ahol bárokban kezdett el zongorázni. Több kisebb rockcsapatban is megfordult, mielőtt 1968-ban megalapította a Deep Purple együttest, amely később több mint 100 ezer eladott lemezzel a világ egyik legismertebb és legsikeresebb rockbandája lett.

A csapat 1976-ban feloszlott, ekkor Lord néhány év erejéig csatlakozott a Whitesnake nevű együtteshez. 1984-ben azonban a Deep Purple újraegyesült, és ismét jöttek a sikerek: még hat nagylemezt jelentettek meg, és szerte a világban koncerteztek.

A csapattagok cserélődtek az évek során, ám Jon Lord végig, egészen 2002-es visszavonulásáig kitartott az együttes mellett.

Klasszikus zeneszerző lesz

A rockzenétől való visszavonulása után Lord újra a komolyzene irányába fordult. Ezen a pályán sem okozott azonban csalódást, klasszikus zeneszerzőként legalább olyan sikereket ért el, mint a Deep Purple-lel.

A zenész élete során kétszer nősült, és két lánya született: Sara az első, Amy pedig a második feleségétől.

Lord tavaly jelentette be a rajongóinak, hogy rákos, és a kezelések miatt szünetet tart a karrierjében. Akkor még reménykedett a gyógyulásban, ám 2012. július 16-án legyőzte őt a betegség.

Ezt is szeretjük