Már nem tagadhatja másságát! Lerántották a leplet a színész titkáról
Össze akart házasodni meleg párjával John Travolta, csak a szcientológusok nem engedték.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lerántották a leplet John Travolta nagy titkáról: ki akart lépni a szcientológusoktól, csak mert az egyház megtiltotta, hogy elvegye a barátját.

A nyolcvanas években még minden vágya az volt, hogy hivatalosan is összeköthesse az életét meleg párjával, ezért a vallásának is hátat fordított.

"A homoszexualitás betegség"

Lawrence Wright most megjelenő könyvében a szcientológia számos titkáról rántja le a leplet, már ha egyáltalán a polcokra kerülhet a mű, hiszen máris heves támadásba kezdtek az egyház hívői.

A könyv szerint Travolta ki akart lépni a szcientológiai egyházból, ám mégsem tette, mert rettegett, hogy nyilvánosságra hozzák azokat az iratokat, amelyek bizonyítanák szexuális beállítottságát.

Az egyházon belül ugyanis a tagoknak auditáláson kell részt venniük, ahol minden kis titkukat kiszedik belőlük. Ezeket a beszélgetéseket természetesen rögzítik, illetve írásba foglalják. Így a sztár félelmei nem voltak megalapozatlanok.

A szcientológusok szerint a homoszexualitás betegség, éppen ezért ki lehet belőle gyógyítani az embereket, a legjobb alanynak ennek demonstrálására pedig John Travoltát találták.

Egy akkori egyházi tisztviselő, Jesse Prince elmondta, a saját fülével hallotta, amikor Travolta többször is azzal fenyegetőzött, mindenáron összeházasodnak meleg szerelmével, és nem érdekli, mi lesz ennek a következménye.

Megfenyegették a színészt

A most 58 éves színészt azonban meggyőzték arról, hogy nem tudna karriert építeni, ha kitudódna a titka, így maradt az egyház kötelékében. Bizalma innentől kezdve látszólag töretlen volt, ám amikor fia, az autista Jett meghalt, ismét az egyház ellen fordult.

A szcientológusok ugyanis nem engedik, hogy gyógyszerrel kezeljék a betegségeket, sőt, a pszichés problémákat sem ismerik el betegségnek, szerintük mindez csak jellemgyengeség, amit az ő tanfolyamaikon ki lehet javítani.

A már most botránykönyvnek számító műben természetesen megjelenik a szcientológiai egyház legnagyobb reklámarca, Tom Cruise is, aki azt vallja, csak ő képes megmenteni a világot az idegen lények inváziójától, valamint, hogy a benne lakozó thetán nevű idegen lény már átvette a hatalmat fizikai teste fölött, és tökéletes lénnyé változtatta.

Ezt is szeretjük