Megdöbbentően elhízott az egykor szívtipró John Travolta

A hetvenes évek körülrajongott sztárja hosszú évekre padlót fogott, ám végül sikerült visszatérnie a süllyesztőből.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

John Travolta 1954. február 18-án született a New Jersey államban található Englewood városában.


Öt testvére közül a legfiatalabbként meglehetősen gyorsan otthagyta a középiskolát, mivel a tanulmányok helyett sokkal inkább színészi karrierjére koncentrált.

A hatvanas-hetvenes évek fordulóján már fellépett a Broadway-n és más zenés-táncos darabokban. Első filmszerepét pedig a hamar feledésbe merült Az ördög esője című horrorfilmben kapta.

Ezt követően megint egy horrorfilmben kapott kisebb szerepet, mégpedig Brian De Palma Carrie című mozijában, ami Stephen King első regényének ma már klasszikusnak számító és meglehetősen erőszakos adaptációja.

Szupersztárt végül az 1977-es Szombat esti láz csinált belőle, hiszen a film az évtized egyik legsikeresebb mozija lett, amit nemcsak a fiatal, hanem a felnőtt korosztály is imádott.

A sikerek után bukások sorozata

A sikersztori az ezt követő Pomádéval még folytatódott, ám a nyolcvanas években Travolta karrierje váratlanul padlót fogott.

Táncos szerepei miatt hosszú évekre beskatulyázták. Későbbi alakításaival pedig egy teljes évtizeden keresztül sem sikerült kivívnia azt az elismerést és rajongást, amit a Szombat esti láznak és a Pomádénak köszönhetett.


A kilencvenes években aztán visszatért a reflektorfénybe a Nicsak, ki beszél? és a Nicsak, ki beszél még? című komédiákkal. Ám ez a siker sem bizonyult túl tartósnak, 1994-ben ugyanis Quentin Tarantino rángatta vissza a süllyesztőből. A rendező egy emlékezetes szerepet adott neki Ponyvaregény című, Arany Pálmával jutalmazott filmjében.

Diadalmas visszatérés

Az időközben meglehetősen elhízott sztárt öniróniát sem nélkülöző alakításáért megérdemelten jelölték második alkalommal Oscarra – az első jelölést évtizedekkel korábban a Szombat esti lázért kapta. Azóta megbízhatóan hozza a tőle elvárható, részben a rutinjából adódó színvonalat. Így volt ez az olyan akciófilmekben, mint a Rés a pajzson vagy a Kiképzőtábor, illetve az olyan drámákban és vígjátékokban, mint a Faterok motoron vagy a Bobby Long.

A népszerű amerikai színész 1991-ben kötött házasságot Kelly Preston színésznővel, ennek ellenére rendszeresen napvilágot látnak olyan pletykák, melyek szerint titokban meleg. Vannak, akik a szcientológiai egyházhoz való csatlakozásának okát is állítólagos homoszexualitásában látták.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Sokan támadták Jett fia tragikusan fiatalon és meglehetősen gyanús körülmények között idén januárban bekövetkezett halála miatt is.

Ezt is szeretjük