Gyászol a királyi család! A herceg életét már nem tudták megmenteni
Elhunyt Johan Friso holland herceg, aki síbalesetét követően másfél évig kómában volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elhunyt Johan Friso holland herceg, az orvosok hosszan küzdöttek az életéért, mégsem tudták megmenteni.

A nemrég lemondott Beatrix királynő másodszülött fia, a jelenlegi király idősebbik öccse másfél évig feküdt kómában. Halálhírét a holland királyi udvar hétfőn tudatta a nyilvánossággal.

Gyászol a királyi család

A családot nagyon megviselte a tragédia, értelmetlennek érzik a 44 éves herceg halálát. Johan Friso 2012. február 17-én szenvedett balesetet az osztrák Alpokban. Barátaival síelt, amikor maga alá temette egy lavina. A mentőcsapatok azonnal munkába kezdtek, de mire megtalálták, már nagyon rossz állapotban volt, az oxigénhiány miatt szívrohamot is kapott.

A mentősök elmondása szerint körülbelül 50 percet vett igénybe az újraélesztése, amely rengeteg időnek számít egy ilyen helyzetben. A baleset helyszínéről egy londoni kórházba szállították, ahol megállapították, hogy súlyos agyi károsodást szenvedett.

A herceg kómába került, de az orvosok bizakodók voltak, egy külön speciális csapat is foglalkozott egészségével. A professzionális munka és a rengeteg odafigyelés ellenére állapota nem javult, a kómából soha nem ébredt fel.

Felesége az utolsó percig kitartott

Felesége, Mabel Wisse Smit az utolsó pillanatig reménykedett férje felépülésében, minden nap látogatta.

Elmondása szerint minden napban egy új esélyt látott arra, hogy férje felébred és meggyógyul, reményei azonban nem váltak valóra.

A pár kapcsolata szoros és bensőséges volt, 2004. április 24-én fogadtak egymásnak örök hűséget. Házasságukból két lányuk született, a nyolcéves Luana és a hétéves Zaria.

Johan Frisót Londonban ápolták, csak az utolsó hónapban szállították vissza Hágába. Halálának hivatalos okaként a balesetben elszenvedett agykárosodás okozta komplikációkat nevezték meg.
Ezt is szeretjük