A legendás Joan Fontaine 92 évesen is elbűvölően fest
Bájos képek
A harmincas-negyvenes évek ünnepelt filmsztárja, Joan Fontaine közel a százhoz is meglepően jól tartja magát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Joan Fontaine igazi színészlegenda, aki tavaly ünnepelte 92. születésnapját. Ez különösen örömteli esemény volt Hollywoodban, hiszen a hírességekről általában nem hosszú életük és szép öregségük kapcsán írnak.


Fontaine neve talán még az elvakultabb mozirajongók számára sem cseng ismerősen, de akik szeretik a régi filmeket, biztosan találkoztak már a különleges szépséggel megáldott színésznővel. Fontaine azon kevés - ma is élő - sztárok közé tartozik, akik a harmincas és negyvenes években futottak be.

Nemzedéke egyik utolsó élő tagja

Rajta kívül ebből a szinte teljes egészében letűnt nemzedékből már csak tényleg nagyon kevesen vannak az élők sorában - Luise Rainer, Gloria Stuart és Jennifer Jones pedig már mind szintén nagyon közel járnak a százhoz.

Joan Fontaine Tokióban született Joan de Beauvoir de Havilland néven, és a harmincas években tűnt fel a vásznon. Az áttörésre azonban egészen 1940-ig kellett várnia, amikor is egy partin véletlenül David O. Selznick mellett foglalt helyet.

Hitchock egyik múzsája volt

Olyan nagy hatással volt a legendás producerre, hogy mintegy fél évvel később több száz színésznő közül őt választották ki A Manderley-ház asszonya című film főszerepére. Ez a film volt Alfred Hitchcock első amerikai rendezése, Fontaine pedig első Oscar-jelölését kapta meg alakításáért.

Habár a díjat végül nem neki szavazták meg, nem kellett sokáig bánkódnia, egy évvel később ugyanis a Gyanakvó szerelem című filmben látható játékáért végül az övé lett az aranyszobor. Ez a film az egyetlen olyan Hitchcock-mozi volt, ami főszereplőjének Oscart-hozott – a Filmakadémia tehát nemcsak a rendezővel, de a színészeivel is mostohán bánt.

Fontaine az ötvenes években további alkotásokban is szerepelt vállalt, utolsó moziját pedig 1966-ban forgatta. A színésznő korához képest ma is meglepően jó formában van, és életkedvét, humorát sem veszítette el, mint ahogy az a róla készült képeken is látszik.
Ezt is szeretjük