Csak 39 éves! Rákos daganatot találtak a ismert énekesnőnél
Jenny Conlee énekesnőre kemoterápia és műtét is vár, de az orvosok szerint teljesen felépülhet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A The Decemberists népszerű énekesnője, Jenny Conlee egy rutinellenőrzés során tudta meg, hogy mellrákja van.

A 39 éves énekesnő zenekara és rajongói érthető módon megrémültek a hír hallatán, de vannak biztató jelek arra nézve, hogy Jenny teljesen felépülhet a súlyos betegségből.

Korán észrevették a bajt

A zenekar januárban jelentette meg legújabb, The King Is Dead című lemezét, úgyhogy épp a  turné kellős közepén érte Jennyt a hír.

A banda weboldalán azt üzente a rajongóknak, mielőbb el fogja kezdeni a kezelést. Az énekesnő emiatt kihagyja majd a The Decemberists májusi és júniusi koncertjeit, de őszintén reméli, hogy a nyári fesztiválokon már újra színpadra léphet.

- A jó hír, hogy Jennynél korai stádiumban észrevették a bajt. Az eredmény biztató, úgyhogy minden oka megvan a reményre, hogy teljesen felépül - írta zenésztársa, Colin Meloy a banda hivatalos közleményében.

Az oregoni folk-rock banda egyébként elég népszerű az Államokban, többek közt a Spangli című tévésorozat zenéjéért is ők felelnek.

Rajongóitól rengeteg üzenetet kap

Ami 39 éves Jennyt illeti, már most nagyon jólesik neki a támogatás, úgyhogy úgy döntött, ő és a zenésztársai válaszolnak is az üzenetekre a banda weboldalán.

- A zene, amit játszunk és rajongóink segítettek elterelni a gondolataimat a diagnózisról, de tudom, amint vége ennek a pár koncertnek, szembe kell néznem a valósággal. Mielőbb el fogok menni az orvoshoz, hogy elkezdhessük a kezeléseket - üzente a tehetséges énekesnő az érte aggódóknak.

Maga a zenekar egyébként nem olyan régi keletű, csak 2000-ben alakultak, de azóta már hat stúdióalbumot jelentettek meg. Az énekesnő maga harmonikán, orgonán, zongorán és más billentyűs hangszereken játszik, úgyhogy hiányát - több szempontból - is megérzi majd a zenekar.

A sokoldalú zenész rendkívül pozitívan áll súlyos betegségéhez, bár jól tudja, hogy a műtét és a kemoterápia hosszú hónapjai valószínűleg nagyon megviselik majd őt fizikailag és lelkileg is.

- Azoknak a kedves ismeretleneknek, akik aggódnak a rák miatt, azt üzenem, hogy pozitívan állok a dolgokhoz, és remélem, nemsokára újra a színpadon állhatok. Mindenkinek köszönöm a biztató szavakat, hamarosan találkozunk! - írta legutóbbi internetes bejegyzésében Jenny Conlee.

Ezt is szeretjük