Nem fog rajta az idő! Így néz ki most a Flashdance egykori sztárja
Jennifer Beals
Így néz ki Jennifer Beals csaknem 30 évvel a Flashdance után.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg kevesen vannak a harmincas korosztályból, akik ne emlékeznének a Flashdance című zenés-táncos filmre. 

Jennifer Beals a Flashdance című film klasszikusban
Jennifer Beals napjainkban

Az 1983-as sikerfilm, melynek zenéje a rákövetkező évben megkapta az Oscart, megalapozta az akkor 20 éves Jennifer Beals karrierjét - akinek egyébként ez volt az első filmje. A színésznő azóta több mint 50 alkotásban játszott, és világhírű sorozatokban bukkan fel napjainkban is.

Sorozatsztár lett belőle

Rajongói egyebek közt olyan közismert szériákban láthatták, mint a hazánkban is sikerrel futó Hazudj, ha tudsz! vagy a Castle.

Mindezek mellett pedig egyik főszereplője volt a leszbikus, illetve biszexuális nők kapcsolatait és mindennapi problémáit bemutató L című tévésorozatnak.

Miután hat évig játszotta a sok port kavart sorozat Bette Porter nevű - leszbikus kapcsolatban élő - karakterét, a való életben is szívügyének tekinti a melegek jogainak képviseletét, és gyakran fel is szólal érdekükben.

Mi a titka?

A közel 50 éves színésznő minden hollywoodi klisét és sztárallűrt mellőzve képes volt átvészelni a siker éveit, és az sem ejtette kétségbe, hogy többnyire nem róla szólnak a hírek. Mint korábban elárulta, mindig is fontosnak tartotta, hogy karrierje építésén kívül a szellemi fejlődésére is elég időt tudjon szánni.

Talán kevesen tudják, de annak idején a Yale-en folytatott tanulmányait szakította félbe a Flashdance forgatása miatt. Ám a munkálatok befejezte után visszatért az egyetemre, és le is diplomázott amerikai irodalom szakon.

Saját bevallása szerint rendkívül kíváncsi természetű, szomjazza az új kihívásokat. Úgy tartja, minden szerepe egy egészen különleges lehetőség számára, mindig megújulhat, és a karakter által tanulhat valamit, ezért is imádja annyira a színészetet. De ha nem állhatna többet a felvevőgép elé, akkor sem esne kétségbe.

- Ha nem színésznő lennék, minden bizonnyal fotóriporternek álltam volna. Ez a szakma szintén arról szól, miként bátorítsam az embereket, hogy megosszák velem a történeteiket, amiket aztán megörökítek. Szerintem a legvonzóbb dolog valamiképpen részesévé válni egy-egy sztorinak, akár egy filmben, akár egy sorozatban - vallotta korábban a Diva magazinnak.

De nemcsak szellemileg tartja magát karban, a testére is folyamatosan odafigyel. Imád futni, sőt, nemrégiben triatlonozni kezdett. Azt is beszélik, hogy első versenye előtt csupán egy hónappal tanult meg nyílt vízen úszni, mégis bátran vállalta a megmérettetést. Fiatalos külsejének titka elmondása szerint négy pilléren nyugszik: napvédő krémek használata, egészséges táplálkozás, rendszeres mozgás és megfelelő mennyiségű alvás.

Kiegyensúlyozottsága a magánéletében is visszatükröződik: bár első házassága tíz év után zátonyra futott, másodszorra - úgy tűnik - valóban megtalálta élete párját Ken Dixon kanadai vállalkozó személyében. 2005-ben született meg kislányuk, és közösen nevelik a férfi korábbi házasságából született két gyermekét.

Ezt is szeretjük