Kertészkedés közben mérgezte meg magát Jeff Porcaro
Jeff Porcaro, a Toto együttes legendás dobosa egy rovarölő szer belélegzése miatt kapott szívrohamot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jeff Porcaro fájdalmasan rövid ideig tartó pályafutása ellenére minden idők egyik legtöbbet rögzített dobosa volt. Neve örökre egybeforrt a Toto együttesével, amelynek ő is az alapító tagjai között volt.


Porcaro 1954. április 1-jén született Los Angeles-ben. Hétéves korában kezdett dobolni, első leckéit apja, Joe Porcaro adta neki. Ezt követően pedig Bob Zimmitti és Richie Lepore segített neki elsajátítani a dobolás művészetét.

17 éves korában már Sonny és Cher bandájával turnézott, húszas évei során pedig több száz lemez stúdiófelvételén vett részt dobosként.

Olyan neves előadók és együttesek ismert dalaiban hallhatjuk, mint Paul McCartney, Madonna, Joe Cocker, Eric Clapton, a Dire Straits, Elton John vagy a Pink Floyd.

Michael Jackson kultikus Thriller című lemezének négy számában is ő dobolt, ezek a Beat It, a Human Nature, a The Girl is Mine és a The Lady in my Life voltak.

Ezt követően még egy alkalommal dolgozott a pop királyával - az 1991-es Dangerous című lemezen hallható Heal The World című sláger kapcsán ült be a dobok mögé.

Jeff Porcaro mindemellett az 1977-ben alapított Toto együttesnek is aktív tagja volt egészen a haláláig. A világhírű zenész kertészkedés közben vesztette életét. 

1992. augusztus 5-én rovarölő szerrel permetezte a kertjében található növényeket, ám óvatlansága miatt túl sokat lélegzett be a vegyszerből. Nem sokkal később szívrohamot kapott és meghalt. A boncolás során kiderült, hogy komoly szívproblémái voltak, ám ennek nem csak családja és ismerősei, hanem ő maga sem volt tudatában. Jeff Porcaro 38 éves volt.
Ezt is szeretjük