Forgatás közben hunyt el az imádott Jean Harlow
26 éves volt
Jean Harlow csillogó élete tragikusan korán ért véget, mégis több mint 40 filmet hagyott az utókorra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A harmincas években – a gazdasági válság ellenére - a hollywoodi álomgyár irdatlan mennyiségben ontotta magából a nagy költségvetésű filmeket, melyeknek Jean Harlow volt az egyik legfényesebb csillaga. Neki köszönhetően az MGM volt a kor egyetlen nyereséges filmstúdiója.

Ő volt a filmtörténet első platinaszőke színésznője

Az 1911-ben, Kansas Cityben született szépség – eredeti nevén Harlean Harlow Carpenter – gazdag házaspár egyetlen kicsi lányaként nőtt fel édesanyja kényeztető és uralkodó szeretete alatt – otthon nem is keresztnevén, hanem csak Babynek szólították -, aki már a kezdetektől a színészet felé terelgette babarcú kislányát.

Végül egy véletlennek köszönhetően – a csinos lány barátnőjét kísérte el egy felvételre, de a producernek rajta akadt meg a szeme – bekerült
A pokol angyalai és a Platinaszőke című filmekbe, melyekkel azonnal meg is alapozta szexszimbólum státuszát.

Feltűnő külsejével korán kiérdemelte beceneveit – Platina Szőkeség, Szőke Bombázó -, de egyedülálló adottságával tudott is bánni. Erőteljes erotikus kisugárzása révén mágnesként vonzotta a férfiakat.

Szenvedélyes kapcsolatokba bonyolódott

Színésznőként uralta a vásznat, nem csoda, hogy magába bolondította szinte az összes partnerét, nem is beszélve a mozilátogató férfiakról.
Harlow szerelmes típus volt, magánélete is elég mozgalmasan alakult.

Már 16 évesen hozzáment Charles McGrew-hoz, egy gazdag ficsúrhoz, akit - 1932-ben, karrierje beindulása után - el is hagyott új választottja, Paul Bern miatt. A pofozkodásokkal és veszekedésekkel tarkított új házasság kárászéletű volt, Bern ugyanis még ugyanabban az évben öngyilkos lett.

A botrány után a Vacsora nyolckor és a Szexbomba sztárja a kor ünnepelt bokszolójával, Max Baerrel keveredett szenvedélyes viszonyba, de a stúdió nem akart több balhét, és letiltotta a románcot. A színésznő az MGM nyomására akkor igent mondott Harold Rossen filmesnek, de 1935-ben őt is faképnél hagyta, amikor A nyughatatlan forgatásán beleszeretett színészpartnerébe, William Powellbe.

Forgatás közben váratlanul összeesett

A jegyesek azonban nem sokáig élvezhették a boldogságot. Két évre rá Harlow - épp a jóképű Clark Gable-lel forgatott egyik jelenete kellős közepén – váratlanul összeesett.

Influenzával szállították kórházba, de pár nap múlva, 1937. július 7-én vérmérgezésben meghalt. A vizsgálatok szerint a tragédiához a gyerekként elkapott skarlát szövődménye vezetett, mely a veséit támadta meg. Mivel akkoriban még nem létezett veseátültetés, a kór végzetesnek bizonyult.

A mindössze 26 éves filmcsillag kilencéves pályafutása alatt 44 filmet forgatott, váratlan halála pedig városi legendák és találgatások sorát indította el. A platinaszőke szépség valódi mítoszt teremtett.

A gyönyörű színésznőt utolsó filmje, a Saratoga kosztümjében – egy fekete selyemneglizsében – helyezték örök nyugalomra. Gable egy dublőrrel forgatta le a film utolsó jeleneteit, hogy a produkció – mely végül a stúdió legnagyobb kasszasikere lett - a mozikba kerülhessen.

Ezt is szeretjük