Így néz ki most Van Damme, a belga akcióhős
Régi és új képek
A népszerű filmsztár még manapság is serényen osztja a pofonokat, pedig hamarosan betölti 50. életévét.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Jean-Claude Van Damme a nyolcvanas-kilencvenes évek más akcióhőseivel ellentétben még tartja csúcsformáját: nem plasztikáztatta szét magát, mint Chuck Norris, nem szteroidozta szét vénülő testét, mint Sylvester Stallone, de nem is lett belőle egy másfél mázsás hájpacni, mint Steven Seagalból

Van Damme egykor és most

A jelenleg 48 éves Van Damme a róla készült legutóbbi fotók tükrében egészen jól tartja magát, de azért életkora meglátszik rajta, ami teljesen természetes, hiszen közel jár már az 50-hez. 

A belga származású harcművész eredetileg Jean-Claude Camille François Van Varenberg néven látta meg a napvilágot Brüsszelben 1960 október 18-án.

11 éves korában kezdett karatézni, a gimnázium mellett pedig már manökenként dolgozott, de tanult színjátszást és balettet is.

Első filmszerepét 1983-ban a francia Barbár utca című filmben kapta, majd ezek után eladta tornatermét, hogy Hollywoodban próbálhasson szerencsét.

Volt sofőr és szőnyegtisztító is

Az áttörés azonban nem érkezett azonnal, az első néhány évben ezért mindenféle kulimunkával tartotta el magát, volt sofőr, szőnyegtisztító és karateedző.

1988-ban megkapta a Véres sport főszerepét, az erőszakos, kis költségvetésű film pedig egyből az álomgyár egyik legkeresettebb akciósztárjává avatta.

Innentől kezdve megállás nélkül ontotta azokat az akciófilmeket, amelyekben a jellemrajz és a történet helyett sokkal inkább a harci jelenetek domináltak, elég csak felidézni a kultikus Kickboxert, a Tökéletes katonát vagy a Dupla dinamitot. Tavaly a JVCD című önreflexív és önironikus akcióvígjátékkal tért vissza gyökereihez, amit világszerte imádtak a nézők, de a rajongók legnagyobb bánatára visszautasította Stallone új filmjében való szereplést, amelynek parádés szereplőgárdájából –Eric Roberts, Dolph Lundgren, Jason Statham, Mickey Rourke és Arnold Schwarzenegger társaságából - csak ő hiányzik!
Ezt is szeretjük