Álmában elhunyt a 45 éves Jay Walter Bennett
Jay Walter Bennett zenészre a családja talált rá, a boncolás annak megállapítására, mi okozta a halálát, jelenleg is folyik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. május 24-én, az llinois állambéli Urbanában, 45 éves korában elhunyt Jay Walter Bennett zenész, aki többek között a Wilco és a Titanic Love Affair bandákkal vált híressé.

- Jay vasárnap hajnalban, vélhetőleg álmában halt meg, a halál pontos okát boncolás fogja kideríteni – nyilatkozta a zenész barátja, Edward Burch, akivel a 2005-ös The Palace at 4 a.m. albumon dolgozott együtt.

Politológus és zenész multitehetség

Az 1963-ban, Chicago külvárosában született Bennett mindig is zenésznek készült, ezért már diákkorától muzsikált különféle bandákban – ennek ellenére a matematikatanári és politológusi diplomát is megszerezte az Illinois-i Egyetemen. Mindeközben megalapította a Titanic Love Affair nevű formációt, mellyel 1991-96-ig zenélt együtt.

Ezután csatlakozott a Wilcóhoz, velük egészen az ezredforduló környékéig játszott együtt, amíg meg nem romlott a viszonya a banda frontemberével, Jeff Tweedyvel. Végül ott is hagyta a formációt, és önálló anyagok kiadására koncentrált. Emellett gyakran hívták zenésznek más előadók, mint például Sheryl Crow, albumaihoz, mivel rengeteg hangszeren tudott játszani.

Április végén intenzív csípőfájdalmakra panaszkodott, mert egyik koncertjén megsérült, amikor a tömegbe vetette magát. Állapota olyan súlyos volt, hogy csípőprotézist készültek beléműteni. Bár aggasztotta az előtte álló operáció, mégis, úgy érezte, igazán most látja, kik azok, akikre igazán számíthat, és ez jó érzéssel tölti el.

Halála napján éppen ötödik szólólemezén, a Kicking at the Perfumed Air címűn dolgozott a stúdiójában, amikor reggel élettelen testére rátaláltak.

- Egy rendkívül tehetséges zenész és remek ember volt, nagyon fog hiányozni – mondta róla Burch.

Ezt is szeretjük