Vérmérgezésben halt meg a színész 2 éves kislánya! Könnyek között emlékezett meg róla a díjátadón
Jason Watkins BAFTA-díjat nyert.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Vasárnap este zajlott a BAFTA tévés díjátadója Londonban. Bár a magyar nézők számára jórészt ismeretlen sztárokat és műsorokat díjaztak, említést érdemel Jason Watkins.

Nemcsak azért, mert a legjobb színész kategória egyik nomináltjaként végül neki sikerült megszereznie a díjat a Sherlock sorozat révén jelölt Benedict Cumberbatch elől, hanem mert szívszaggató köszönőbeszédet mondott az egybegyűlteknek.

A 48 éves sztár - a magyar nézők olyan filmekből ismerhetik, mint A vámpír, a vérfarkas és a szellem sorozat vagy a Konfetti című vígjáték - a The Lost Honour of Christopher Jefferies című filmdrámában nyújtott alakításáért érdemelte ki a BAFTA elismerését.

A sztori egy közelmúltbéli megtörtént esetet dolgoz fel: egy nyugdíjba vonult tanárról, bizonyos Christopher Jefferiesről szól, akit igazságtalanul vádoltak meg azzal, hogy 2010 decemberében meggyilkolta a nála albérletben lakó 25 éves Joanna Yeateset.

Kislányáról is megemlékezett

- Szeretném megköszönni David és Teresa Yeatesnek, hogy feldolgozhattuk lányuk tragédiáját, bízom benne, hogy nem volt számukra túl fájdalmas a történtek visszaidézése, bár remélem, hogy a film által örökre sikerült megőriznünk Joanna emlékét. De van még valaki, akiről szeretnék szót ejteni, és akinek a díjamat ajánlom… Ő a kislányom, akit néhány nappal azt követően vesztettünk el, hogy Joanna meghalt. Ha van annak oka, hogy én most itt állok, akkor az Maudie, szóval, köszönöm neked - mondta a színész, a könnyeivel küszködve.

Nemrégiben Jason Watkins a Telegraph-nak adott interjújában részletesen is elmesélte kislánya halálának körülményeit.

- Tíz nappal az után, hogy Joanna elhunyt, holtan találtam Maude-ot a kiságyában. Influenzás volt, de vérmérgezésben halt meg. Akkoriban terjedt egy hányással járó vírus, ő is elkapta, és kétszer is bevittük a kórházba, de sajnos az influenza tünetei elfedték a szepszist, mígnem belehalt szegény - mesélte a lapnak.

A szepszis, amit a köznyelv vérmérgezésnek hív, a szervezet túlzott reakciója egy fertőzésre vagy sérülésre, és gyakorlatilag elpusztítja önmagát.

Bár ügyvéd barátjával igyekeztek kideríteni, vajon ha odafigyelnek, megelőzhették volna-e a tragédiát, de rá kellett jönniük, hogy sajnos nem tudtak volna többet tenni. A színész, akinek egyébként előző házasságából van két tinédzser fia, továbbá egy nyolcéves lánya is, teljesen maga alatt volt, de feleségével úgy döntöttek, vállalnak még egy gyermeket - a kicsi Gilbert már hároméves.

- Először azt sem hittem, hogy fel tudok kelni az ágyból, a gyász annyira felemésztett, hogy szinte nehezemre esett az is, hogy a többi gyerekemről gondoskodjak. Azt gondoltam, sohasem gyógyul be a lelkem, de valahogy mégis megtörtént; a traumát feldolgoztam, de a veszteség érzése sosem szűnik meg - vallotta.

Ezt is szeretjük