Óriási a botrány Jamie Oliver körül - A sztárséf először reagált a híresztelésekre

A sztárszakács miatt ezrek veszítették el a munkájukat.

Jamie Oliver éttermeinek csődje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A napokban felröppentek a hírek arról, hogy óriási bajban van mindenki kedvenc sztárszakácsa, Jamie Oliver, ugyanis az Egyesült Királyságban működő 25 étterméből 22 étkezdét be kellett zárnia, köztük a Jamie's Italian láncot, a Barbecoa és a Fifteen vendéglőt is, csődeljárás miatt.

Óriási a botrány

Nagy a felháborodás, ugyanis több mint ezer ember vesztette el a munkáját a krach miatt, azonban a sztárséf ez idáig egyetlen szót sem szólt arról, hogy igazak-e a híresztelések a bezárt éttermekről. Tegnap a közösségi oldalain azonban végre elismerte, hogy nagy a baj az étteremlánccal, és sajnos nem tudta megmenteni az étkezdéit a bezárástól:

- Le vagyok sújtva, hogy bezáratásra kerültek a hőn szeretett éttermeim az Egyesült Királyságban. Szeretnék hálás köszönetet mondani a vendégeinknek, akik támogattak minket az elmúlt tíz évben, nagy örömükre szolgált kiszolgálni mindenkit. És azok is köszönetet érdemelnek, akik a szívüket és lelküket beleadták az éttermeim vezetésébe, működésébe, fenntartásába.

Az első Jamie's Italian éttermet 2008-ban nyitottuk meg, hogy jó ár-érték arányú, magas minőségű alapanyagokból készülő ételeket tálaljunk fel a briteknek. Szabad tartású állatok húsa került csak a tányérra, és egy olyan csapat dolgozott velem, akit mindenben támogattak, és hasonló szenvedéllyel viseltettek a jó ételek és a jó kiszolgálás iránt, mint jómagam. Megtettünk minden tőlünk telhetőt - írta a Twitteren.

2017-ben már pusmogtak arról, hogy nincs sok hátra a sztárszakács éttermeinek, azonban akkor 3 millió fonttal beszállt az üzletbe, hogy megmentse a csődtől. A Jamie's magazin gyártását is ekkor állították le, pedig tíz éven át gyártották a minőségi tartalmat a lapba.

Az eljárást vezető jogász, Simon Mydlowski elárulta, hogy szerinte mi volt a Jamie's étteremhálózat veszte:

- Hogy sikeres legyél ebben a szakmában, folyamatos fejlődésre van szükség. Nagyon nehéz, de lépést kell tartani a trendekkel, már nem elég megmaradni a jól bevált menünél és a szokásos italkínálatnál. Sőt, az is változik, hogy teremts kapcsolatot a vevőköröddel.

Miután az élelmiszerárak egyre feljebb kúsztak, és a bérleti díjak is az egekbe szöktek, azok az éttermek maradtak csak a felszínen, akik valami különlegeset, valami mást tudtak nyújtani. Nem véletlen, hogy a kisebb, szabadabb vállalkozások a legsikeresebbek, hiszen nekik van terük változtatni - nyilatkozta a jogász, aki szakértője az étterembiznisznek.

Egy kastélyban él Jamie Oliver

Azért Jamie Olivert nem kell félteni, nem ment rá minden vagyona a bukásra. Nézd meg, milyen szép helyen él a sztárséf!

Jamie Oliver elképesztő luxusban él - A sztárséf otthonától dobtunk egy hátast

Nézegess képeket!

Elolvasom

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük