Jack Nicholson sokáig a nővérének hitte az anyját: 37 év után derült fény a családi titokra
Jack Nicholson családi titkát egy újságíró leplezte le.

jack-nicholson-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jack Nicholson korunk egyik legtehetségesebb színésze, több mint ötven évig tartó pályafutása alatt 12-szer jelölték Oscarra, három alkalommal ő is vihette haza az aranyszobrocskát. Három BAFTA- és hat Golden Globe-díjjal is büszkélkedhet. 2010-ben jelent meg az utolsó filmje, azóta visszavonult, mert a memóriája az idő haladtával sajnos sokat romlott, így a szövegtanulás egyre nagyobb kihívást jelentett számára.

Az '50-es években kezdte karrierjét, de az első áttörő sikert az 1969-es Szelíd motorosok hozta meg számára. A '70-es években csak még népszerűbbé vált, nem csoda, hogy az újságírók figyelme is egyre jobban ráirányult. 37 éves volt, amikor egy riportertől számára sokkoló információt tudott meg, kiderült, nem az a nő az édesanyja, akit annak gondolt hosszú évekig. Majdnem közel négy évtizedig abban a hitben élt, hogy Ethel May az anyja, míg a nála 18 évvel idősebb June a nővére, az apjáról pedig azt hitte, már elhunyt. 

Ezért nem mondták el Jack Nicholsonnak, ki az anyja valójában

Amikor 1974-ben mozikba került a Kínai negyed című filmje, a Time magazin készített róla egy nagy riportot, amelyben a családi életéről is szó volt. A lap egyik újságírója felhívta őt adategyeztetés céljából, aki elmondta a színésznek, hogy édesapja életben van, már ez az információ is sokkolta őt, de a következő már tényleg kicsapta nála a biztosítékot, olvasható a Jack's Life életrajzi könyvében, amit Patrick McGilligan írt.

jack nicholson fiatalon
Fotó: Herbert Dorfman / Getty Images Hungary

- Azt mondta nekem a telefonba, hogy Ethel May nem is az anyám, June a vér szerinti édesanyám - fogalmazta.

Ezután egyből felhívta nagynénje, Lorraine férjét, hogy megkérdezze, tényleg igaz-e az egész. A férfi először letagadta mindezt a színésznek, de végül átadta a kagylót Lorraine-nek, aki bevallotta az igazságot.

jack nicholson
Fotó: Jun Sato / Getty Images Hungary

A nagymama azért hazudta neki azt, hogy ő az anyja , mert June nagyon fiatalon esett teherbe. A lány szeretett volna hírnévre szert tenni, de úgy gondolták, hogy egy házasságon kívül született gyermek miatt megbélyegeznék őt és az egész családjukat is.

Amikor a családi titokra fény derült, addigra Ethel May és June is elhunyt, így sosem tudta szembesíteni őket azzal, hogy tudja az igazat. A '80-as években a Rolling Stone magazinnak adott interjújában elmondta, nem haragszik szeretteire, hogy sosem árulták el neki, ki az anyja valójában, sőt lenyűgözőnek gondolta, hogy így magukban tudták tartani ezt a titkot.

Gyönyörű nő volt fiatalon a Titanic idős Rose-át alakító színésznő

Fiatalkori fotókat mutatunk Gloria Stuartról, akinek arcát a legtöbben a Titanicból ismerhetik.

Ezt is szeretjük