Így néz ki most Isaura, a szende rabszolgalány
Isaura és Leoncio fordulatos története a nyolcvanas években az egész magyar közönséget izgalomban tartotta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lucelia Santos valószínűleg örökké az ártatlan arcú, nyakában keresztet hordó fiatal rabszolgalányként marad emlékezetünkben, ahogy a nyolcvanas évek derekán a Rabszolgasors című sorozatban láttuk.

Az 1976-ban készült brazil szappanopera tulajdonképpen az első ilyen jellegű próbálkozás volt a hazai műsorszórás történetében, így kisebb változtatásokat kellett eszközölni az adagoláson, alkalmazkodván a magyar ember tévénézési szokásaihoz.

 

Ezért aztán az eredetileg alig félórás epizódokat összevonták, és egyszerre két részt adtak le belőlük.

A szokatlan, távoli vidéken és korban játszódó izgalmas sztorit majd’ hetven ország nézői követték feszült figyelemmel.

Rabszolgából nyuszilány

Nálunk sokan teljesen beleélték magukat a történésekbe - olyannyira, hogy országos méretű aláírásgyűjtés is kezdődött szegény Isaura felszabadítására.

A sorozat befejeztét követő évben hazánkba látogatott a főszereplőnő, ami egyesekből örömet, másokból csalódást váltott ki.

Kiderült ugyanis, hogy közel sem olyan megközelíthetetlen szűzlány, ahogy a Rabszolgasorsban tűnt, hanem épp olyan hétköznapi nő, mint sokan mások. Ráadásul komoly felhördülést okozott, amikor előkerültek az 1980-ban készült erotikus Playboy-fotói – hiába, a vasfüggönyön túlra enyhe fáziskéséssel jutottak el a hírek, ami az internet előtti korszakban érthető.

A ma már 51 éves színésznőnek egyébként Isaura volt az első jelentősebb szerepe, amit több szappanopera követett – ezek közül az 1986-os Kisasszonyt a magyar televízió is sugározta.

Magánéletéről keveset tudni: annyi bizonyos, hogy egy ideig John Neschling színész volt a férje, akitől 1982-ben fia született. Pedro Neschling jelenleg ünnepelt sorozatsztár hazájában.

Ezt is szeretjük