A Zorba, a görög bombázója volt - Irene Papas így néz ki ma
Irene Papas a Zorba, a görög című filmnek köszönhetően vált elismert színésznővé.

irene-papas-cover-1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Zorba, a görög című, görög-amerikai-brit film óriási sikert aratott 1964-ben, az alkotás nemcsak a közönség, hanem a kritikusok szívébe is belopta magát, nem is csoda, hogy három Oscar-díjat nyert. A sikert sikerre halmozó mozi a benne szereplő színészeknek is szerencsét hozott, közéjük tartozott Irene Papas is.

Irene Papas már 92 éves

A színésznő 1948-ban kezdte pályafutását, akkor még csak 22 esztendős volt. Először hazájában, Görögországban színészkedett, később viszont Amerikát is meghódította. Az ötvenes években már több amerikai produkcióban is feltűnt, ilyen volt az 1956-os Váltságdíj című film. Számos jelentős szerepet eljátszott még a nagy áttörése előtt, ő kapta meg az Antigoné moziváltozatában is a főszerepet.

irene-papas-2018

A Zorba, a görög című film megjelenésekor már 38 esztendős volt, ő játszotta az özvegyet a filmben. Ezután igazi nagy sztárrá nőtte ki magát, újabb lehetőségeket kapott, játszott az Odüsszeiában, az Egy királyi álomban, Az üzenetben vagy a Vérvonalban. A színésznő 2003-ig szerepelt filmekben, utána visszavonult - ekkor már 77 éves volt.

A sztár idén ünnepelte 92. születésnapját. Sajnos az egészségi állapota nem a legjobb a The Caller, az egyik görög lap értesülései szerint, ugyanis az egykori sztár Alzheimer-kórban szenved.

Ezt is szeretjük