Az 5 legidiótább sztárdiéta
Elvileg így fogynak ők...
Őrült és megdöbbentő diétákból sose volt hiány, hiszen a karcsúság iránti vágy könnyen legyőzi a józan ész szavát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Arcanalízis-diéta

A már nevében is különös fogyókúra egyik legnagyobb híve Kate Winslet, aki mindenre megesküszik, hogy ennek és csakis ennek segítségével adta le a terhesség alatt felszedett pluszkilókat.

Első lépésként el kell zarándokolnunk egy arc-analitikushoz, aki az arcbőr, szemek és haj vizsgálata után jó pénzért megmondja, hogy mit hagyjunk ki az étrendünkből. Winslet esetében repültek a vörös húsok illetve a tej, és helyettük élhetett zabkekszen és uborkán.

Ami azt illeti, ahhoz valószínűleg nem kell arc-analitikus, hogy megjósoljuk: a színésznő étrendjében véghezvitt csere mindenféle hókuszpókusz nélkül is garantált volna némi fogyást…

Textúra- és színdiéta

Most, hogy megszülte kisfiát, Christina Aguilera visszatérhet kedvenc súlyfölösleg elleni fegyveréhez, a némileg bizarr textúra- és színdiétához. Az elv a következő: először is, nem mindegy, hogy milyen az étel állaga, amit megeszünk.

Kell egy ropogós, egy puha, egy forró és egy hideg. Ez alapján még akár egy gyorséttermi menü is megfelelhetne, no de van egy újabb csavar: a tányérnak és az ételnek egymástól rikítóan elütő színűnek kell lennie.

- Christina vallásosan hisz ebben a diétában. Mindig elcipel magával egy szakácsot, ha fogyókúrázik, és ő összeállítja neki pontosan a megfelelő menüt – nyilatkozta néhány éve egy ismerőse.

Kókuszolaj-diéta

Jennifer Aniston nem kedvelheti a hagyományos fogyókúrákat, mert ha épp nem a protein- és zsírdús Atkins-diétával próbál súlyt veszteni, akkor a megváltó kókuszolajhoz fordul.

Elméletileg komolyan felgyorsítja az anyagcserét, és ennek következtében fogyaszt, no persze csak akkor, ha napi jó néhány kanállal beszedünk. A diéta hátulütője mindössze annyi, hogy a kókuszolaj tele van telített zsírsavakkal, és rövid időn belül egészen sajátos koleszterin-értékeket produkálhatunk…

A lila varázsa

Mariah Carey lehet, hogy XXII. János pápáról vett példát, aki egy időben csak fehér ételeket fogyasztott, de az énekesnő a lilára esküszik. Illetve arra, hogy a lila színű ételek eltüntetik a ráncait, és feszesebbé teszik a testét. Így aztán hetente háromszor a Carey-háztartásban lila nap van, amikor az asztalra kerül piros szőlő, cékla, szilva, és bármi más, ami még az áhított színt tartalmazza.

Tisztítsunk citrussal!

A Beyoncé, Ashanti, Lindsay Lohan és Nicole Richie által istenített villámdiéta alighanem minden dietetikus rémálma: nem véletlenül nyerte el egy listán a 2007-es év legszörnyűbb fogyókúrája címet.

A kifejezetten radikális diéta első lépése egy citromból vagy lime-ból, organikus juharszirupból, cayenne borsból és vízből kotyvasztott limonádé. Az első két-három napban semmi mást nem vesz magához az ember.

Ennek tisztító hatása kétségtelen, de a rossz nyelvek szerint 0-24 órás hozzáférés kell a mellékhelyiséghez. Dr. Mark Lawrence dietetikus állítása szerint ennél idiótább dologgal már régen találkozott:

- Az ilyen, koplalással járó villámdiéták teljesen kicsinálják az anyagcserét, méghozzá rövid időn belül. Mikor vége a fogyókúrának, a szervezetünk több zsírt tárol el, így gyorsan vissza lehet szedni a leadott kilókat.

A limonádékúrát kipróbálóknak egy vigasza lehet a vécén töltött hosszú percek alatt: ha visznek magukkal némi olvasnivalót, talán sikerül egy még bolondabb diétát találniuk!

Ezt is szeretjük