A 6 legeredetibb jeges vödrös öntés sztároktól

Akik nem úgy és nem azt csinálták

Már szinte mindenki megtette, de ők tényleg kreatívak voltak.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ALS-nek rövidített, nehezen megjegyezhető - amiotrófiás laterálszklerózis -, ám meglehetősen súlyos idegrendszeri rendellenesség valószínűleg sohasem kapott volna ekkora figyelmet, no és persze adományokat, ha nincs Corey Griffin.

Corey barátja ugyanis éppen ebben a betegségben szenved, ezért is találták ki, hogy egy ilyen vicces felhívással szereznek anyagi támogatást az ALS elleni küzdelemhez.

Jegezz vagy fizess!

A lényeg az volt, hogy valaki vagy nyakon önti magát egy vödör jeges vízzel - innen az elnevezés, hogy Ice Bucket Challenge, azaz jeges vizes kihívás -, vagy adományt küld egy, a betegség ellen küzdő alapítványnak.

Végül azonban az emberek többsége mindkettőt megtette, már aki megértette az egész lényegét. Így megvolt a móka, és megvolt a jótékony rész is.

A sors iróniája, hogy néhány hete Corey Griffin elhunyt: a 27 éves férfi éppen egy adománygyűjtő úton volt egy Massachussetts állambéli szigeten, amikor a nap végeztével fejest ugrott egy ház tetejéről az Atlanti-óceánba, és megfulladt.

Mindenki részt akar venni benne

Ám az általa kitalált kezdeményezés sohasem látott lavinát indított el a közösségi oldalakon, olyan hírességek részvételével, mint Mark Zuckerberg, a Facebook atyja, Steven Spielberg rendező, Victoria Beckham vagy éppen Donatella Versace divatguru.

A rengeteg vicces sztárvideó közül most olyanokat válogattunk, ahol igyekeztek a feladatot kreatívan megoldani.

Patrick Stewart, az úriember

A Star Trek filmek Pickard kapitánya és az X-Men sztárja úgy gondolta, a jégnek sokkal jobb helye van a whiskey-ben, ezért aztán miután megírta a csekket az alapítvány javára, elfogyasztotta italát.

Matt Damon, a környezetvédő

A színész - aki a Water.org egyik alapítója is - nagy védelmezője a tiszta víznek, mivel tisztában van azzal, hogy a világon sok helyütt küszködnek vízproblémával. Éppen ezért, mivel egy cseppet sem akart pazarolni az iható csapvízből, a vécécsészéből mert magának vizet a kihíváshoz.

Chris Pratt, aki nem akarta, mégis megkapta

A sármos színész, aki az idei A galaxis őrzői című mozifilmmel lett ismert, próbálta viccesen megoldani a feladatot. Olyan alkoholt választott mini kiszerelésben, aminek a nevében benne volt az ice, azaz jég szó, és jóízűen lehajtotta. Ráadásul kétszer egymás után, mivel, ahogy említi, két ember is kihívta. Ám a végén nem ússza meg ő sem.

Bill Gates, a profi

A Microsoft atyját Mark Zuckerberg hívta ki, Gates pedig a lehető legprofibban hajtotta végre az akciót: gondosan megtervezett egy kis gépezetet, amivel magára öntötte a jeges vizet, bevetett egy kis lassított felvételt is, és az egészet HD minőségben rögzítette.

Macklemore, a partiarc

A rapper, aki idén januárban négy díjat is bezsebelt a Grammy-díjátadón, nem házi videót készített, hanem egyszerűen egy koncertje közben intézte el a hideg zuhanyt, 30 ezer sikoltozó német rajongó előtt.

Charlie Sheen, a jófej

A laza színész úgy tesz, mintha jeges vizet öntene a fejére - de végül 10 ezer dollár potyog ki a vödörből. Elvégre, ahogy mondja, a jég elolvad, de ez a pénz tényleg segít az ALS-ben szenvedőkön.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük