"Magamnak is hazudtam!" Most kamerák előtt ismerte el másságát az olimpikon
Ian Thorpe vallomásával másokba szeretne bátorságot önteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Évek óta pletykálnak arról, hogy a világ egyik legjobb úszójának tartott Ian Thorp a saját neméhez vonzódik. Most egy televíziós interjúban öntött tiszta vizet a pohárba a többszörös olimpiai bajnok.

A Sunday night műsorban a riporter, Sir Michael Parkinson nyíltan nekiszegezte a kérdést, miután Thorp őszintén beszélt arról, súlyos depresszióval küzdött, és többször gondolt az öngyilkosságra is, mivel nem bírta feldolgozni a hírnévvel járó nyomást, valamint rettegett a jövőtől is.

Félt a nyilvánosságtól

- Te mindenhol azt nyilatkoztad, nem vagy meleg. De ez igaz? - tért rá a lényegre azonnal Parkinson.

- Sokat gondolkodtam ezen. Még a hozzám legközelebb álló embereknek sem mertem bevallani. Inkább egy kényelmes hazugságban éltem. Nem tudtam, hogyan kellene a nyilvánosság előtt viselkedni, hiszen 16 éves voltam, amikor először megkérdezték mindezt. Nem fogadtam el magam. Nem akartam, hogy meleg legyek. De a nap végén is az voltam. Igen, hazudtam róla. De most már félelem nélkül ki merem jelenteni, hogy meleg vagyok - mondta a 31 éves világklasszis.

Hozzátette, azért nem akarta a nyilvánosság előtt felvállalni, mert féltette a családját és a barátait. Mint mondta, a sajtó sajnos olyan, hogy a közeli barátait kikiáltanák a szeretőjének, csak mert összehajolva beszélgetnek.

Családját akarta védeni

- Ez már megtörtént 2009-ben. A lakótársammal elmentünk nyaralni, ott lefotóztak minket, és szalagcímen hozták, hogy szeretők vagyunk. Pedig tényleg csak lakótársak voltunk, és az egyik legjobb barátom volt, akit tönkretettek a híresztelések. Ezért gyűlöltem ezt az egészet, ezért próbáltam megvédeni őket a hazugsággal - mondta.

- Egy kicsit szégyellem magam, amiért nem vallottam be korábban. Amiért nem volt bátorságom a nyilvánosság elé állni. De most példát akarok mutatni, nem akarom, hogy másnak is ilyen nehéz legyen - mondta.

Amióta az interjú erről szóló 25 másodperce kikerült, rengeteg támogató bejegyzés, tweet és hozzászólás született, úgy tűnik, hogy az ausztrálok büszkék az olimpikon bátorságára. 

Ezt is szeretjük