Wilson: „Én biztosan főbe lőném magam Hugh Laurie helyében”
Hugh Laurie már elismert brit színész volt, amikor beválasztották a Doktor House sorozatba. És milyen jól tették!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember nem is gondolná, mi minden kell ahhoz, hogy egy sorozat befusson - különösen az Egyesült Államokban, ahol évente több tucat új széria próbál utat törni a nézők szívéhez.

Az világosan látszott az első évadban, hogy Hugh Laurie és a Doktor House jól kezdett. A nézőszám stabilan magas volt, nyertek egy Emmy-díjat, és mind a szereplőgárda, mind a történetvezetés jó visszajelzést kapott a rajongóktól és a kritikusoktól egyaránt. Olyan sorozat volt ez, amit kétségtelenül érdemes volt műsoron tartani.

Az Idol után jött a doki

Ráadásul a második évadra készülődve a Fox vezetői mesteri döntést hoztak: a kezdési idővel kapcsolatos döntésük szerint a House a hihetetlen népszerűségnek örvendő tehetségkutató műsor, az American Idol után került adásba. Ez a döntés - a várakozásoknak megfelelően - hatalmas hatással volt a nézőszámra, hiszen a nézők egy egészen új csoportja vált a sorozat és persze Hugh Laurie rajongójává, akik az Idol után nem váltottak csatornát.

De nemcsak ettől lett máris kultikus a Doktor House - a történet másik fele leginkább a kemény munkáról, az elszántságról, és természetesen a főszereplő különös mániáiról szól. A mellékszereplők elbeszéléséből ugyanis világosan kiderül, Laurie egyfajta segédrendezőként tekint magára. De maga a brit származású színész sem tagadja, szereti, ha a House forgatásából nemcsak szereplőként veheti ki a részét.

Alig jár haza

Ez annál is nehezebb, mivel olyan forgatási viszonyok között kell dolgoznia, amelyek nagyon eltérőek a Nagy-Britanniában megszokottaktól. Ott ugyanis a hat epizódból álló évad az elfogadott, szemben az amerikai hagyománnyal, mely szerint átlagosan 22 részt készítenek egy évad alatt. Ráadásul - mivel a jelenetek többségében szerepel - Laurie szinte szüntelenül a kamera előtt áll.

- Én minden héten bemegyek, és megcsinálok kábé nyolc jelenetet. Hugh viszont vagy negyvenet! Én biztosan főbe lőném magam a helyében - vallotta egy alkalommal Robert Sean Leonard, Wilson megformálója, majd hozzátette:

- Elég sok jelzőt lehet House karakterére ráaggatni, a kötekedőtől a gorombáig, és mindez remek, ugyanakkor hihetetlenül fárasztó, hacsak az ember nem élvezi.

Cikkünk részleteket közöl Paul Challen: Dr. House - főszerepben Hugh Laurie című kötetéből.

Fedezd fel, ki is az a ragyogó brit színész, Hugh Laurie! Persze a Doktor House mit sem érne Cuddy, Wilson, Foreman, Cameron és Chase, no meg az őket alakító színészek nélkül. Olvass Lisa Edelstein vad bulikorszakáról, Robert Sean Leonard színpadi múltjáról, Omar Epps művészi hajlamairól, Jennifer Morrison és Jesse Spencer rövid románcáról, és egyéb érdekességekről. Ha pedig nem tudsz betelni a sorozattal, pillants a kulisszák mögé, olvass a műhibákról és a gyártási bakikról, és böngészd át a hazugságok gyűjteményét.

Kiadja a Kelly kiadó.
Ára 3980 Ft.
A könyvet kedvezményesen itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük