Gondoltad volna? Dustin Hoffmant akarták Rambónak!
Sokakat meglepett Dustin Hoffman, amikor elmesélte, mely szerepeket utasította vissza karrierje során.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Találós kérdés: ki az a 70 éves hollywoodi sztár, aki Gene Hackmannel együtt kezdett ismerkedni a színészet alapjaival, kétszer is hazavihette karrierje során az arany szobrocskát, és többek között olyan mozikban alakított emlékezeteset, mint a Diploma előtt, az Esőember, a Hook, az Amikor a farok csóválja és a Vejedre ütök?

Több, mint 45 éve van a pályán

Naná, hogy Dustin Hoffman! No, de hogy jön a cseppet sem az izmairól elhíresült színészhez a bosszúálló hős karaktere?

Nos, Hoffman maga árulta el egy riporternek a nagy – és, valljuk be, megmosolyogtató – titkot, miszerint eredetileg neki szóltak, hogy játssza el Rambo szerepét, ám ő túl erőszakosnak találta a forgatókönyv alapján, így landolt végül a szerep Sylvester Stallonénál.

Fejpánt, ufók és a maffia

És nemcsak a dzsungelharcos karakteréről mondott le, hanem az 1977-es Harmadik típusú találkozások főszerepét is elutasította, amit aztán később Richard Dreyfuss megformálásában láthattunk – bár most már bánja egy kicsit, hogy akkor nemet mondott.

- Akkor még nem tudatosult bennem, hogy nem szabad egy olyan szupertehetséges rendezőt elutasítani, mint amilyen Steven Spielberg.

Egyes források szerint olyan szerepek is más színészeknél kötöttek ki, mint a Szárnyas fejvadász főhőse , melyet Harrison Ford alakításában ismertünk meg, vagy a Keresztapa Michael Corleonéja, amiért Al Pacinót Oscarra is jelölték. Al Pacino egyébként később a Velencei kalmár Shylock szerepét is elhappolta előle, pedig erre Hoffmannak is fájt a foga.

Azért nehéz eldönteni, hogy vajon a fanyar humoráról ismert színész, mely adottságát legutóbb a Kung Fu Panda című animációs komédiának egyik szinkronhangjaként is megcsillanthatta, csak tréfát űzött az őt faggató újságíróval, vagy tényleg komolyan mondta, amit mondott.

Mindenesetre arra a kérdésre, volt-e olyan szerep élete során, melyet szívesen eljátszott volna, még mindig komoly arccal így felelt:
- Hát, sosem kértek fel, hogy alakítsam Bondot. Persze érthető, az én testem sokkal jobb.

Ezt is szeretjük