Gondoltad volna? Dustin Hoffmant akarták Rambónak!

Sokakat meglepett Dustin Hoffman, amikor elmesélte, mely szerepeket utasította vissza karrierje során.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Találós kérdés: ki az a 70 éves hollywoodi sztár, aki Gene Hackmannel együtt kezdett ismerkedni a színészet alapjaival, kétszer is hazavihette karrierje során az arany szobrocskát, és többek között olyan mozikban alakított emlékezeteset, mint a Diploma előtt, az Esőember, a Hook, az Amikor a farok csóválja és a Vejedre ütök?

Több, mint 45 éve van a pályán

Naná, hogy Dustin Hoffman! No, de hogy jön a cseppet sem az izmairól elhíresült színészhez a bosszúálló hős karaktere?

Nos, Hoffman maga árulta el egy riporternek a nagy – és, valljuk be, megmosolyogtató – titkot, miszerint eredetileg neki szóltak, hogy játssza el Rambo szerepét, ám ő túl erőszakosnak találta a forgatókönyv alapján, így landolt végül a szerep Sylvester Stallonénál.

Fejpánt, ufók és a maffia

És nemcsak a dzsungelharcos karakteréről mondott le, hanem az 1977-es Harmadik típusú találkozások főszerepét is elutasította, amit aztán később Richard Dreyfuss megformálásában láthattunk – bár most már bánja egy kicsit, hogy akkor nemet mondott.

- Akkor még nem tudatosult bennem, hogy nem szabad egy olyan szupertehetséges rendezőt elutasítani, mint amilyen Steven Spielberg.

Egyes források szerint olyan szerepek is más színészeknél kötöttek ki, mint a Szárnyas fejvadász főhőse , melyet Harrison Ford alakításában ismertünk meg, vagy a Keresztapa Michael Corleonéja, amiért Al Pacinót Oscarra is jelölték. Al Pacino egyébként később a Velencei kalmár Shylock szerepét is elhappolta előle, pedig erre Hoffmannak is fájt a foga.

Azért nehéz eldönteni, hogy vajon a fanyar humoráról ismert színész, mely adottságát legutóbb a Kung Fu Panda című animációs komédiának egyik szinkronhangjaként is megcsillanthatta, csak tréfát űzött az őt faggató újságíróval, vagy tényleg komolyan mondta, amit mondott.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mindenesetre arra a kérdésre, volt-e olyan szerep élete során, melyet szívesen eljátszott volna, még mindig komoly arccal így felelt:
- Hát, sosem kértek fel, hogy alakítsam Bondot. Persze érthető, az én testem sokkal jobb.

Ezt is szeretjük