Gyász! Váratlanul elhunyt a rákbeteg színész
A komikussal olyan emlékezetes mozikban találkozhattunk, mint az Ami sok, az sokk, a Magnólia vagy a Blues Brothers.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. szeptember 14-én - rövid lefolyású rákbetegség után - 73 éves korában elhunyt Henry Gibson, jelentette be a színész fia, Jon Gibson. A sztár hétfő éjjel hunyt el malibui otthonában, mindössze egy héttel 74. születésnapja előtt.


A nagy népszerűségnek örvendő amerikai színész 1935. szeptember 21-én született, és hétéves korában kezdte pályafutását különféle színházi előadásokban.

Karrierje azután indult be, hogy szerepet kapott Jerry Lee Lewis oldalán az 1963-as Dilidoki című vígjátékban.

Neves rendezőkkel dolgozott együtt

A hetvenes években feltűnt többek között Robert Altman Nashville című alkotásában - Haven Hamilton countryénekes megformálásáért Golden Globe-díjra is jelölték.

A legendás rendezővel ezt követően még három alkalommal dolgozott együtt: a A hosszú búcsúban, az A Perfect Couple-ben és a Health-ben. Henry Gibson több tucatnyi sorozatban és filmben szerepelt - leginkább mellékszereplőként.

Az 1989-es Ami sok, az sokk című vígjátékban például ő játszotta a Tom Hanksre és családjára frászt hozó szomszédot, John Landis Blues Brothers című komédiájában pedig az Illinois Nazis vezetőjét. Egy excentrikus alkoholista bőrébe bújva feltűnt a Magnólia című drámában is.

Animációs figurákat is szinkronizált

A színészet mellett előszeretettel szinkronizálta különféle animációs filmek figuráit - ezen munkái közül a Malac a pácban című alkotás emelkedik ki, melyben Wilburnek kölcsönözte hangját.

Gibson egészen haláláig dolgozott, utolsó alakításait a Boston Legal című sorozatban láthattuk. 

Magánélete példaértékű, 1966-ban vette feleségül Lois Joan Geigert, akinek hűséges férje volt egészen 2007-ben bekövetkezett haláláig. Három közös gyermeket neveltek fel: Jonathant, Charlest és Alexandert.

Ezt is szeretjük