Helena Bonham Carter a fodrászok rémálma
Irdatlan kóctömegek, horrorfilmbe illő smink, nevetséges ruhák - íme, a világhírű Helena Bonham Carter sajátos stílusa.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Helena Bonham Cartert a legkevésbé sem lehet a konvencionális vagy a konformista jelzőkkel illetni. A 42 éves díva törékeny termetével, hatalmas szemeivel és sápadt bőrével amúgy is meglehetősen távol áll a klasszikus hollywoodi szépségideáltól, polgárpukkasztó megjelenésével pedig csak tovább fokozza a bizarr hatást.

A fodrászok rémálma

Helena a tökéletesre plasztikázott, csillogó-villogó celebvilágban valóságos lázadónak számít azzal, hogy látványosan elhanyagolja külsejét, és fittyet hány arra, mit gondolnak róla mások.

Extrém stílusa frusztráltságból fakad

A színésznő védjegyének számító hatalmas hajzuhatag például úgy fest, mint ami évek óta nem látott fésűt, és rápillantva az ember akaratlanul is azt várja, hogy az ötletszerűen feltornyozott kóctömegből mikor röppen ki egy denevér.

Helena szívesen fokozza a bizarr hatást a gubancos hajcsomók közé betűzdelt morbid csatokkal és szalagokkal.

Bár nem gondolnánk róla, van fodrásza, akit elmondása szerint azért kedvel, mert kiváló olyan frizurák készítésében, amelyek azt az érzetet keltik, hogy viselőjük éve óta nem találkozott samponnal.

Tim Burton rendező madárcsontú múzsája a sminkelés terén is enyhén szólva sajátos stílust alakított ki, legtöbbször rémfilmekre emlékeztető vakolattal az arcán jár-kel. A túlságosan bőkezűen alkalmazott festék hol csomókban hullik le az arcáról, hol csak itt-ott, foltokban takarja bőrét.

A színésznő az öltözködéssel sem sokat vesződik, egyéni ruhatára mintha csak egy színházi jelmeztervező kelléktárának és egy bálás butik eladhatatlan készleteinek keresztezéséből született volna.

Helena nem titkolja, sosem hitt abban, hogy ő csinos, és az ebből fakadó frusztráltsága ihlette extrém stílusát. Bár önbizalma azóta megjött, a védjegyévé vált bizarr slamposság megmaradt, ám rajongói szerint többek között ez teszi olyan ellenállhatatlanná a csodabogár színésznőt.

Ezt is szeretjük