Gyász! Agyvérzésben elhunyt Heinrich Schweiger

Az idős sztárt kedden érte a halál, miután az agyvérzés következtében keringési zavarok léptek fel.

2009. július 14-én, 77 éves korában egy salzburgi kórházban elhunyt Heinrich Schweiger osztrák színész.


Az idős sztár súlyos agyvérzést szenvedett, ennek következtében keringési zavar lépett fel nála, ami végül a halálát okozta, adta hírül a családja.

Az 1931-es Schweiger szülővárosában, Bécsben került kapcsolatba a színészettel: már fiatalon a Max Reinhardt Szemináriumot látogatta, és első szerepeit alig 18 évesen kapta a bécsi Burgtheaterben.

Kisebb-nagyobb megszakításokkal fél évszázadon keresztül, 1949-től volt a neves intézmény gárdájának tagja.

Szép karrier van a háta mögött

Pályafutása során eljátszhatta a legismertebb klasszikus szerepeket, Shakespeare Othellójától Schiller Don Carlosáig, de tehetségét megmutathatta a Koldusopera Bicska Maxijaként is.

1956-ban leszerződtette a müncheni Bajor Állami Társulat, emellett pedig esetenként Düsseldorf színpadán is fellépett. Később azonban, egy szívbetegséget követően, visszatért Bécsbe.

A színházrajongók mellett a tévénézők is jól ismerték. Schweiger nevéhez rengeteg osztrák és német film fűződik, melyekben a legkülönbözőbb karaktereket testesítette meg.

Tragikusan fiatalon elhunyt sztárok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Egyik híres filmje a Bockerer, melynek harmadik része hazánkba is eljutott A bécsi Svejk 3. címmel. Ebben egyébként A klinikából ismert Alexander Wussow is szerepelt. Emellett Schweiger olyan ismert sorozatokban is felbukkant, mint a Rex felügyelő.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Heinrich Schweigert felesége, Ursula Stenzel – aki bécsi első kerületi képviselő – gyászolja.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük