Gyász! Agyvérzésben elhunyt Heinrich Schweiger
Az idős sztárt kedden érte a halál, miután az agyvérzés következtében keringési zavarok léptek fel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. július 14-én, 77 éves korában egy salzburgi kórházban elhunyt Heinrich Schweiger osztrák színész.


Az idős sztár súlyos agyvérzést szenvedett, ennek következtében keringési zavar lépett fel nála, ami végül a halálát okozta, adta hírül a családja.

Az 1931-es Schweiger szülővárosában, Bécsben került kapcsolatba a színészettel: már fiatalon a Max Reinhardt Szemináriumot látogatta, és első szerepeit alig 18 évesen kapta a bécsi Burgtheaterben.

Kisebb-nagyobb megszakításokkal fél évszázadon keresztül, 1949-től volt a neves intézmény gárdájának tagja.

Szép karrier van a háta mögött

Pályafutása során eljátszhatta a legismertebb klasszikus szerepeket, Shakespeare Othellójától Schiller Don Carlosáig, de tehetségét megmutathatta a Koldusopera Bicska Maxijaként is.

1956-ban leszerződtette a müncheni Bajor Állami Társulat, emellett pedig esetenként Düsseldorf színpadán is fellépett. Később azonban, egy szívbetegséget követően, visszatért Bécsbe.

A színházrajongók mellett a tévénézők is jól ismerték. Schweiger nevéhez rengeteg osztrák és német film fűződik, melyekben a legkülönbözőbb karaktereket testesítette meg.

Egyik híres filmje a Bockerer, melynek harmadik része hazánkba is eljutott A bécsi Svejk 3. címmel. Ebben egyébként A klinikából ismert Alexander Wussow is szerepelt. Emellett Schweiger olyan ismert sorozatokban is felbukkant, mint a Rex felügyelő.

Heinrich Schweigert felesége, Ursula Stenzel – aki bécsi első kerületi képviselő – gyászolja.

Ezt is szeretjük