Milyen cukik voltak! Így néztek ki a Harry Potter sztárjai a kezdetekkor
Bár Hermione, Ron és Harry a nézőkkel együtt nőttek fel, furcsa elnézni gyerkőc-önmagukat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akik a kezdetektől végigkövették a Harry Potter filmeket, bizonyára halványan emlékeznek még, hogy Hermione, Ron és Harry tényleg gyerkőcök voltak még a legelső moziban.

Ám még nekik is valószínűleg furcsa szembesülni a 2000-es Harry Potter és a bölcsek köve idején készült közös fotóval. Ezen ugyanis Emma Watson, Rupert Grint és Daniel Radcliffe tündérien cuki, ártatlan kistiniként mosolyog a kamerába.

Felnőttek a gyerekek

És ez eléggé erős kontrasztban van a legfrissebb epizód, a Harry Potter és a Halál Ereklyéi poszter baljóslatú hangulatával.

Persze ez jórészt J.K. Rowling zseniális történetvezetésének is köszönhető, aki mesterien vitte bele serdülő szereplőit az egyre komorabb, szinte felnőttesen kegyetlen varázslóvilágba.

Hiszen, bár a kezdetekben még mesésebbre vette a figurát, ám ahogy nőttek a gyerekszereplők, úgy vált a sztori is egyre sötétebbé.

Tény, egy nemzedék nőtt fel a Harry Potter filmeken a varázslótanoncokkal, és az ifjú huszonéveseket már nem lehet tündérmesékkel traktálni. Ugyanakkor igazodni kell a legújabb irányzatokhoz is.

Mi jön ezután?

Talán ezért sem véletlen, hogy a legutolsó kötetből készült film képi világa - főként a már megjelent plakátoké - sok mindenben emlékeztet a manapság oly divatos vámpírmozikéra, ezzel is becsábítva sok fiatalt a mozitermekbe.

És hogy mi lesz a kedvencekkel ezután? Valószínűleg mindannyian megmaradnak a színészetnél: a 20 éves Emma Watson éppen most forgatja a My Week with Marilyn című filmet Michelle Williams-szel és Kenneth Branagh-vel. A 22 éves Rupert Grint az Eddy the Eagle-ben lesz látható, a nála egy évvel fiatalabb Daniel Radcliffe pedig a The Woman in Black című kosztümös produkcióban játszik.

De az is lehet, hogy a jövőben összeállnak ők még egy-két Harry Potter-film erejéig! Rowling ugyanis Oprah show-jában nemrég elárulta, tulajdonképpen több kötetre való újabb ötlete van, mit lehetne kezdeni Harry Potterrel és csapatával, de egyelőre nem szándékozik papírra vetni azokat.

Ezt is szeretjük