Harry csúnyán keresztülhúzta apja számításait: Károly herceg csalódott is a fiában
Harry herceg egy sürgős közleménnyel tett keresztbe Károly hercegnek.

harry és károly cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg 2016 nyarán ismerkedett meg Meghan Markle színésznővel, akkora volt az összhang, hogy pillanatok alatt kibontakozott köztük a szerelem. Érthető módon eleinte nem akarták a sajtóval tudatni annak hírét, hogy összejöttek, így hónapokig titokban találkoztak egymással, ám nem tartott sokáig ez az idilli állapot, mivel pár újságíró egy-egy bennfentestől megtudta, hogy Harry már nem szingli.

Október végén jelentek meg az első cikkek, hogy egy párt alkotnak, bár akkor még egyikőjük sem erősítette meg ennek hírét. Meghanra egyből ráirányult minden figyelem, azonban a brit sajtó nem kegyelmezett, számos bántó dolgot hoztak le róla, az csapta ki a biztosítékot, amikor az egyik pornóoldalra felkerült egy színésznők erotikus jeleneteiből összevágott válogatás, és ebben a Briliáns elmék sztárja is benne volt. Ezt az egyik újság le is hozta, így Harry úgy döntött, itt az ideje egy közleményt kiadnia, ám ennek időzítésével édesapja, Károly herceg számításait csúnyán keresztülhúzta, olvasható Omid Scobie és Carolyn Durand könyvében, ami a Szabadság nyomában. Harry és Meghan - egy modern királyi család címet kapta.

Így húzta keresztül Harry herceg Károly számításait

Amikor Harry elhatározta, hogy a Kensington-palota sajtóosztályával kiadatja közleményét, pont akkor ment Károly és Kamilla hercegné közel-keleti diplomáciai útjukra, az öböl menti országok életében történelmi pillanatnak számított ez. A Clarence House stábja, akik Wales hercegének ügyeiben járnak el rendszeresen, már hónapok óta tervezték az utazást, és arra számítottak, hogy több részletes cikk is megjelenik erről.

harry és károly
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

2016. november 8-án Károly és Kamilla megérkezett az útjuk első állomására, Bahreinbe, hogy az ottani királlyal találkozzanak. Az érkezésük előtt húsz perccel derült ki Wales hercege számára, hogy fia kiadatta sürgős közleményét, amelyben Harry leírta, az elmúlt egy hétben mennyi rasszista és szexista bántás érte Meghant, kiemelte, nagyon félti a lányt, és fáj neki, hogy nem tudja megvédeni. Kérte a sajtó képviselőit, hogy bánjanak vele emberhez méltóan, és hivatalosan ott is vallotta be, hogy tényleg egy párt alkotnak.

Percek alatt mindenhol vezető hírré vált Sussex hercegének közleménye, de ennek megvolt a hátulütője, mivel Károlyék diplomáciai útjáról teljesen elvonta a figyelmet.

A szabadsag nyomaban Harry es Meghan fedlap
Fotó: 21. Század Kiadó

A Clarence House dolgozói egyből kétségbeestek, Károly herceg pedig érthetően csalódott a fiában, hiszen várhatott volna néhány napot türelemmel a gyermeke még, hogy kiadja a közleményét. Másfelől megértette, hogy fia miért is kényszerült arra, hogy fontossági sorrendet állítson fel ebben a kritikus helyzetben, így ez nem okozott komolyabb konfliktust köztük a későbbiekben.

Cikkünk Omid Scobie és Carolyn Durand A szabadság nyomában. Harry és Meghan - egy modern királyi család könyve alapján készült. 

A szabadság nyomában révén most először tekinthetünk a szalagcímek mögé, feltárva Harry és Meghan közös életét, eloszlatva a sok pletykát és félreértést, melyekkel a párnak meg kellett küzdenie. Omid Scobie és Carolyn Durand a brit királyi család programjairól tudósító újságírócsapat tagja, így náluk jobban kevesen ismerhetik a fiatal pár életét.

Kiadja a 21. Század Kiadó.

Ára 4490 forint.
Ezt is szeretjük