Kiderült, Harryre és Meghanra mennyit költöttek a kanadaiak: mindenki meglepődött az összegen
A kanadai adófizetők pénzéből 56 ezer kanadai dollár ment el Harry hercegre és Meghan hercegnére.

harry-és-meghan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné kisfiukkal, Archie-val 2019. november közepén költöztek át Angliából Kanadába, bár január elején visszatértek Londonba, nem sokat tartózkodtak Európában. Miután bejelentették egy közleményben, hogy visszavonulnak a királyi család dolgozó tagjaiként, és anyagilag függetlenné válnak, visszatértek Vancouverbe.

A védelmi költségeiket hónapokig a kanadai állam állta, aminek az állampolgárok egyáltalán nem örültek, közel egy hét alatt több mint 80 ezren írták alá azt a petíciót, ami arról szólt, hogy ne az adófizetők pénzéből költsenek a hercegi párra. Végül februárban bejelentették, hogy Kanada nem védi tovább őket.

Azt hitték, Harry és Meghan sokkal nagyobb számlát csinált Kanadának

A brit sajtóban rengeteg hír terjedt el arról, mennyibe is került az a néhány hónap Kanadának, volt egy cikk, amiben még 20 millió fontról beszéltek, ami átszámítva 7,7 milliárd forintnak felel meg, ezen összeg hallatán nem csoda, hogy sokan felháborodtak. A Canadian Taxpayers Federation hivatalos dokumentumában azonban messze nem ennyi összeg áll, összesen 56 ezer kanadai dollárt, azaz 12 millió forintot költöttek a hercegi párra.

GettyImages-1055648010
Fotó: Pool / Getty Images Hungary

Számos kanadai ember fejtette ki véleményét a Twitteren az ügyről. Egyértelmű, hogy mindenki meglepődött az összegen, ugyanis a brit média sokkal magasabb költségekről számolt be pár hónappal ezelőtt.

"Csak ennyit költöttek rájuk? Ez egyáltalán nem vészes. Eddig mindenki milliós összegekről beszélt!", "Micsoda? Biztos nem hagytak le még két nullát az 56 ezerről? Az angol riporterek sokkal nagyobb számokról beszéltek eddig, különös!", "Ez semmi másról nem szólt, csak arról, hogy Sussex hercegi párját negatív színben tüntessék fel, ezért is írtak pár hónappal ezelőtt olyan brutális összegeket. Mikor hagyják már őket békén? Sokkal jobb lenne a világ, ha nem létezne ennyi rosszindulatú ember!" - fogalmazták.

Valaki a Twitteren még meg is jelölte azt az újságírót, név szerint Rebecca Englisht, aki tavasszal még a 20 millió fontos összegről számolt be: "A brit média és a riportereik csak hazudnak. Szégyentelen emberek mind" - fogalmazta.

A hercegi pár tavasszal költözött át az Egyesült Államokba, Los Angelesben telepedtek le végül, amikor megjelent az első hír arról, hogy átköltöztek Amerikába, Donald Trump egyből a Twitteren üzent Meghanéknak, hogy bár szívesen látja őket, de a biztonságukat nem az állampolgárok adójából fedezik. Utóbbi segítséggel Harryék nem is akartak élni.

Katalin kedvenc kék ruhái

Képes összeállításunkban összegyűjtöttük Katalin hercegné legszebb kék ruháit.

Ezt is szeretjük