Máris sokan támadják Harry es Meghan esti bejelentését - A visszavonulásuk többeket felháborított
Harry herceg és Meghan hercegné tegnap esti bejelentése mindenkit meglepett.

Harry és Meghan cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné tegnap este az egész világot meglepte, amikor hivatalos Instagram-oldalukon bejelentették, hogy a brit királyi család magas rangú tagjaiként visszalépnek betöltött szerepkörükből.

A házaspár teljesen új vizekre evez, illetve azt tervezik, hogy Észak-Amerikában egy teljesen új otthont teremtenek maguknak, így az idejük egy részét ott, másik részét Angliában töltik.

Harry és Meghan függetleníti magát a brit királyi családtól

A közleményükben kifejtették, hogy hónapokig gondolkodtak, hogy meghozzák döntésüket, szeretnének egy teljesen újfajta szerepkört betölteni a királyi családban.

- Arra törekszünk, hogy visszalépjünk a királyi család magas rangú tagjaiként, és azon dolgozzunk, hogy anyagilag függetlenné váljunk, miközben továbbra is teljes mértékben támogatjuk őfelségét, a királynőt. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) által megosztott bejegyzés,

Mivel anyagilag függetlenné válnak, innentől kezdve a bevételük nem a királyi család kasszájából fog származni. Kevesebb feladatot vállalnak el, hangsúlyozták, nem szakítják meg a kapcsolatot a királyi családdal, ugyanúgy közreműködnek a királynővel és a többi családtaggal, illetve az egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösséggel. Az általuk képviselt társadalmi szervezetekkel kapcsolatos kötelezettségeiknek továbbra is eleget tesznek a jövőben.

Szeretnék, ha kisfiuk, Archie megismerné ugyanúgy a brit monarchia tradícióit, mégis teret adjanak saját maguknak is, hogy egy családként működjenek. 

Kemény kritikákat kaptak

Piers Morgan brit tévés személyiség az elmúlt években rendszeresen kritizálta Meghan hercegnét, természetesen a tegnap esti bejelentés mellett sem ment el szó nélkül. Hivatalos Twitter-oldalán több bejegyzést is szánt a témának, az egyik legkeményebb beszólása viszont ez volt.

"Az emberek azt mondják, túl kritikus vagyok Meghannal szemben, de tőrbe csalta a családját, a saját apját, a legtöbb régi barátját, Harryt elszakította Vilmostól és most már a teljes királyi családtól is" - fogalmazta.

Piers Morgan arra is kitért, hogy a házaspár hivatalos honlapjára közzétett egy új szabályzatot a média képviselőinek, ami szerinte szintén nem volt egy helytálló lépés.

"Friss hír: Harry és Meghan most tette közzé az új szabályzatát a média képviselői számára annak érdekében, hogyan is szolgálják őket. Talán még Putyin sem lett volna erre képes. Azt hiszem, ezek ketten kezdenek megőrülni" - fogalmazta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Több rajongó is kifejtette negatív véleményét a Twitteren, valaki ezt írta: "milyen sértés lehet ez már a királynő számára, főleg, hogy már ő is az utolsó éveiben van. Harry hercegnek mélységesen szégyellnie kellene magát, hogy egy feltörekvő színésznő így megvezette." Más így fogalmazott: "fogd a nagymamád szívét, majd törd szét 1000 darabbá: pipa."

Egyesek azt is kifogásolták, hogy az elmúlt hónapokban 2,4 millió font értékű összeget költöttek Harry és Meghan otthonának felújítására, a Frogmore Cottage-re, ezt a pénzt pedig az adót fizető brit polgárok fizették lényegében. Mindez pedig feleslegesen történt, ha kétlaki életet terveznek élni.

A rajongók másik fele viszont Meghanék védelmébe kelt: "Harry látta, mi történt az édesanyjával, és nem engedhette, hogy ugyanerre a sorsra jusson a felesége. Nincs szüksége senki engedélyére, ráadásul ne felejtsük el annak tényét, hogy ő mindig is egy kis lázadó volt a családban."

"Diana hercegnő most biztosan a mennyből mosolyog. Tudom, hogy nagyon büszke a fiára. Mind büszkék vagyunk Harryre és Meghanra. Csak azt teszik, amire szükségük van az életükben. Nem a királyi családért, hanem saját magukért élnek" - írta egy másik rajongó.

Ilyen cuki fotók készültek Archie-ról tavaly

Képes összeállításunkban összegyűjtöttük a Harry és Meghan kisfiáról készült legaranyosabb 2019-es képeket.

Ezt is szeretjük