Halála lesújtotta kollégáit! A Szellemirtók sztárja hosszú betegség után hunyt el
Hosszú betegség után hétfőn elhunyt Harold Ramis.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

69 éves korában elhunyt Harold Ramis, Hollywood egyik legsikeresebb vígjátékrendezője-írója, a Szellemirtók sztárja.

Ramis a Szellemirtók után, melyben a szemüveges dr. Egon Spenglert játszotta, inkább rendezéssel kezdett foglalkozni.

Súlyos beteg lett

Többek között ő volt a Golfőrültek, az Idétlen időkig, a Családi vakáció és a Csak egy kis pánik című népszerű vígjátékok direktora, de emellett számos komédia elkészítésében közreműködött forgatókönyvíróként is.

Utolsó filmje rendezőként és színészként A kezdet kezdete című 2009-es ősemberes komédia volt, Jack Blackkel és Michael Cerával a főszerepben. De láthattuk a 2008-as Felkoppintva komédiában is, ő alakította Seth Rogen édesapját.

2010-ben egy fertőzést követően súlyos érgyulladással járó autoimmun-betegség támadta meg.

Állapota hullámzott, volt, hogy odáig fajult a dolog, hogy újra meg kellett tanulnia járni. Folyamatos orvosi kezelés alatt állt, ám drasztikus változást nem tudtak elérni nála.

Sztárok emlékeznek rá

Felesége és három gyermeke mellett rajongók milliói és jószerével egész Hollywood gyászolja. A Twitteren alig akad olyan sztár, aki ne emlékezett volna meg a haláláról.

Az Amerikai pite sztárja, Jason Biggs például azt írta, már ki is töltötte a papírokat, hogy február 19-én született fiát átkeresztelhesse Haroldra.

Bill Murray, akivel számos filmben együtt dolgoztak, és jó barátok lettek, a Time újságban emlékezett barátjára, bár igen szófukaron. Ahogy írta, Harold Ramisnak kiérdemelt helye volt ezen a bolygón, és kérte, hogy Isten áldja meg a barátját.

Ezt is szeretjük