Tragikus hirtelenséggel elhunyt a népszerű oknyomozó riporter
Harold Dow tudósító-riporter 62 éves volt, halálát az asztma szövődményei okozták.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. augusztus 21-én, 62 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Harold Dow amerikai tudósító, újságíró és oknyomozó riporter. Dow szombaton került kórházba asztmája miatt, ennek szövődményei okozták halálát a New Jersey Hospitalban.

Tévés pályafutását a hetvenes évek elején kezdte a CBS csatornánál, előbb az esti, majd a vasárnap reggeli hírműsorban tájékoztatta a nézőket az Amerikában történt belpolitikai eseményekről, aminek révén hamar országos népszerűségre tett szert.

O.J. Simpsonnal is készített interjút

Harold Dow 1988-ban először külső munkatársként került a 48 Hours című oknyomozó hírműsor stábjába, amelynek 1990-ben lett a tudósítója. Ő készítette például az első tévés interjút O.J. Simpsonnal, miután hidegvérrel megölték Simpson exfeleségét és barátját.

- Máris nagyon hiányzik. Ő volt az egyik legönzetlenebb ember, akit valaha ismertem. Emberségességét mindenki érezte, akivel találkozott, még a legkeményebb interjúiban is, és ez az, ami igazán kifejezi munkássága nagyságát - nyilatkozta róla Susan Zirinsky, a 48 Hours műsor producere.

Felesége és három gyermeke gyászolja

Harold Dow több évtizedes karrierje során öt Emmy- és egy Peabody-díjat vehetett át. Feleségén, Kathyn kívül három gyermekük: Joelle, Danica és David gyászolja.

- Harold bármit meg tudott csinálni. Mindig is lenyűgözött. Bárkivel könnyedén el tudott beszélgetni, legyen szó elnökökről vagy stricikről, rocksztárokról vagy gyilkosokról.

Az a fajta fickó volt, akiről pár perc után úgy érezhetted, már évek óta ismered - osztotta meg a nyilvánossággal emlékeit Dow-ról kollégája, Peter Van Sent.

Ezt is szeretjük