Így néznek ki most a Hair szereplői
30 év elteltével - Fotókkal!
Berger, Bukowski, Sheila és a többiek - vajon hol vannak, és miként festenek az 1979-es film szereplői?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hair, Aquarius, Let the Sun Shine In - ki ne ismerné a híres musical dalait, akár a különféle rádióadók jóvoltából, akár színházi vagy filmes élmény kapcsán? A James Rado és Gerome Ragni szövegeire Galt MacDermot által írt remek dallamok immáron több évtizede szórakoztatják a közönséget, és azóta sem kopott a mondanivalójuk.

Woof, Jeannie, Lafayette és Berger, továbbá a szerelmesek: Sheila és Bukowski

Az eredeti darabot először 1967-ben mutatták be színházban, azonban a világhírnevet az 1979-es, Milos Forman rendezte filmváltozat hozta el. Bár a musical eredeti írói hőzöngtek, mondván, a filmesek több helyütt keményen módosították az eredeti sztorit.

A kritika pozitívan fogadta az alkotást, méltatva a szereplőgárdát és magát a történetet is. Hogy mi lett a harminc évvel ezelőtti szereplőkkel? A következő összeállításban ezt próbáljuk megválaszolni.

Bukowski: John Savage és Berger: Treat Williams

A történet két kulcsfigurája Claude Bukowski, az Oklahomából New Yorkba érkezett farmerfiú, akit besoroztak, hogy harcoljon a vietnami háborúban, illetve George Berger, aki ideje többségében a Central Parkban lófrál. A két fiatalember kialakuló barátságát és Berger végső önfeláldozását milliók könnyezték végig a mozikban.

Az 1949-es születésű John Savage már nem volt ismeretlen a közönségnek, amikor megkapta a vidéki srác szerepét, hiszen korábban látható volt a Szarvasvadász című filmben is.

A musical kapcsán rengetegen megismerték a nevét, ennek ellenére nem ért el átütő sikereket a későbbiekben. A filmezéssel azért nem hagyott fel, rengeteg B-kategóriás moziban felbukkant, emellett néhány sorozatszerepben – X-akták, Sötét angyal, Carnivale - is felfedezhették kitartó rajongói az azóta nagypapává avanzsált színészt.

John Savage, Treat Williams

Treat Williams életének szintén az egyik legnagyobb dobásának számított a Hair-film, szerepjátékáért Golden Globe-ra is jelölték. Ezután mégsem sikerült betörnie az élvonalbeli sztárok közé, hiába volt még kétszer esélyes a díjra.

A néhány mozin kívül - Mulholland: Gyilkos negyed, Hollywoodi történet - többnyire másodrangú tévéfilmekben feltűnő Williams a színpadon is megmutatta tehetségét. Többek között szerepelt a Grease Broadway-változatában és a Love Letters című előadásban is. A ma már 57 éves színész feleségével, Pam Van Sainttel és két gyermekükkel Utah államban él.

Sheila: Beverly D’Angelo és Jeannie: Annie Golden

A musicalfilm mindkét női főszereplője szőke, ám karakterükben merőben eltérőek. Sheila gazdag szülők elkényeztetett gyermekeként kerül kapcsolatba a szabad élet illúzióját nyújtó hippibandával, aminek Jeannie, a ki-tudja-kitől terhes pösze leányzó is a tagja. A félig olasz származású D’Angelo a színházban kezdte pályafutását a hetvenes évek közepén.

Innen került a mozihoz, ahol első szerepeinek egyike volt a csábos Sheila. Néhány évvel később a színésznő mint Chevy Chase felesége tűnt fel a Családi vakáció című vígjátékban – és annak további folytatásaiban -, mely a Griswold-család nem mindennapi kalandjait meséli el. Az 57 éves sztár jelenleg is forgat, de többnyire ő is megmarad a futottak-még kategóriás alkotásoknál.

Beverly D'Angelo, Annie Golden

A szőkeség magánélete elég viharosra sikeredett: a Hair idején összejött a rendezővel, Milos Formannal, majd szakításuk után, 1981-ben hozzáment egy olasz herceghez. A házasság mindössze két évig tartott, 1983-ban elváltak. Ezután több kapcsolat következett, míg 1996-ban Al Pacino kedvese lett. Szerelmét ötvenévesen ikrekkel ajándékozta meg, azonban két évvel a babák születése után szakítottak.

Annie Goldennek szintén a Hair volt színészi karrierje csúcsa, legalábbis a vásznon. Az elálló fogsorú sztár azonban elismert színésznővé nőtte ki magát a Broadway-n, számos egyéb musicalszerepnek köszönhetően. Ezenfelül több lemeze is megjelent. Az 57 éves Golden néhány epizódszerep mellett mostanában egy reklámfilm kapcsán lehet ismerős a tengerentúli közönségnek – és mi mást testesíthetne meg, mint egy fogtündért.

Lafayette/Hud: Dorsey Wright és Woof: Donnie Dacus

A két hippi, a fekete és a fehér, a világ két pólusa – akik mégis egymást kiegészítve és vállvetve utálják a háborút, illetve a világot, ami nem érti meg őket. Persze később kiderül, a vadember kinézetű afroamerikai családapaságát hagyta ott a hippiéletért, és a fehér fiú az, aki gyökértelen és hontalan.

Az 1957-es Dorsey Wright sem a Hair előtt, sem utána nem szerepelt igazán filmen: a musicalszerepen kívül mindössze három film, a Warriors című videojáték egyik hangja, továbbá a 2007-es Viva Viagra című reklámfilm kapcsán lehet ismert a nagyközönségnek.


Bár Wrightról sem hemzsegnek az információk, Donnie Dacus egyenesen eltűnt a világ szeme elől abban a pillanatban, amikor kilépett a Chicago együttesből. Egy tragédiának köszönhette, hogy a híres banda felvette tagjai közé – korábbi gitárosuk ugyanis 1978 januárjában főbe lőtte magát. Állítólag vagy ötven pengetőművészt hallgattak meg, mielőtt Dacus mellett döntöttek.

Ám hiába a sikerek, a zenész túl nagyra nőtt egóját és színpadi magánakcióit nem tudta a többi tag tolerálni. Így az 1979-es karácsonyi koncertkörút után megváltak tőle – a pontos körülményeket azonban még mindig homály fedi. Az 57 éves sztár azóta kerüli a nyilvánosságot, egyes források szerint családjával a texasi Austinban él.

Ezt is szeretjük