Gyász! Szívinfarktusban elhunyt Guy Babylon
Saját medencéjében
Az 52 éves híresség éppen a medencében úszkált, amikor a szíve örökre felmondta a szolgálatot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. szeptember 2-án, életének 52. évében elhunyt Guy Babylon, az Elton John Band billentyűs-zeneszerzője, aki több mint ezer alkalommal muzsikált együtt Elton Johnnal, és egyebek közt az Aida, a Billy Elliot és az Oroszlánkirály létrehozásában is közreműködött.


- Mélységesen megrázott Guy halálhíre. A legzseniálisabb zenészek egyike volt, akiket valaha is ismertem, egy valódi őstehetség, egy nemes lelkű angyal - nagyon szerettem.

David és én szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket családjának, szüleinek és valamennyi szerettének - mondta az éppen Franciaországban tartózkodó Elton John, miután értesült a szomorú hírről.

Élete végéig zenélt

Az 1956-os Guy Babylon az egyetem elvégzése után, 1980-ban költözött Maryland államból Kaliforniába, és hamarosan már ismert session-zenésznek számított.

Az elkövetkező években tévé- és rádióreklámok zenéjét komponálta, és egy saját stúdiót is berendezett Észak-Hollywoodban.

Akkoriban még több formációval és muzsikussal működött együtt - egyebek közt az Ashton elnevezésű bandával, ahol Elton John későbbi basszistája, Bob Birch is zenélt, valamint magával Davey Johnstone-nal, aki Elton gitárosa volt.

Végül neki köszönhette, hogy bekerült Elton John csapatába, először mint másodbillentyűs, Fred Mandel mellé.

Első alkalommal 1988-ban lépett fel a formációval a Los Angeles-i Century Plaza Hotelben, két hónappal később pedig velük indult élete első, világkörüli turnésorozatára. 1993-ban lett az Elton John Band egyetlen szintetizátorosa.

Ám nem csak zenélt élete során: ő komponálta például a nagysikerű Don't Let the Sun Go Down On Me dal intróját.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Emellett közreműködött Elton John számos albumán, zenei felügyelője volt a 2006-os Lestat című musicalnek, az Aidáért pedig Grammy-díjjal jutalmazták 2001-ben. A sztár haláláig Los Angelesben élt, felesége és gyermekei gyászolják.

Ezt is szeretjük