Halálos koponyatörést szenvedett Greg Ladanyi
Az elismert sztárt múlt pénteken Cipruson érte a baleset. Az orvosok több napig küzdöttek az életéért, sajnos hiába.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. szeptember 29-én, életének 56. életévében elhunyt Greg Ladanyi zeneproducer, a Maple Jam Music Group igazgatója, aki egyebek közt olyan nagysikerű előadókkal dolgozott együtt, mint Jackson Browne, Don Henley, a Fleetwood Mac és a Toto.

A sztárt éppen egy hete, múlt hét péntekén, Cipruson érte súlyos baleset. Anna Vissi koncertjére készültek a Nicosia GSP stadionban, amikor a férfi véletlenül megcsúszott, majd az állványok közötti résben a színpadról a földre esett.

A négyméteres zuhanás következtében súlyos koponyatörést szenvedett, valamint több bordája is eltört. Ladanyit egy nicosiai kórházba szállították, de állapotát már akkor is kritikusnak ítélték meg az orvosok. Szervezete végül kedden mondta fel a szolgálatot.

Még halála után is segít

Akarata szerint családja felajánlotta a híresség szerveit. Máját és tüdejét máris átszállították az Egyesült Királyságba, illetve Izraelbe, hogy minél hamarabb beültethessék azokat.

Az 1952-es születésű Greg Ladanyi a hetvenes évektől dolgozott a szakmában zenei producerként. Jackson Browne hat albumánál működött közre, a Totóval négy lemezt készített, Don Henley pedig egyebek közt az 1984-es Building the Perfect Beast sikerét köszönhette részben neki.

De ugyancsak Ladanyi segítségével dobhatta piacra 1990-ben a Fleetwood Mac a Behild the Mask című korongját. Legutóbb pedig a ciprusi Anna Vissivel dolgozott együtt az énekesnő tavaly decemberben megjelent 25. stúdiólemezén, az Apagorevmenón.

Majd’ negyvenéves karrierje során Ladanyit 16 alkalommal jelölték a rangos Grammy-re, többek között az év producere címre. 1982-ben meg is kapta a díjat a Toto IV című album hangmérnöki munkálataiért.- Mindannyian le vagyunk törve Greg halála miatt, de megpróbálunk erősek maradni. Greg zeneszeretete minket is inspirált, és megtisztelve érezzük magukat, hogy vele dolgozhattunk – írta Kelly MacGaunn a Maple Jam Music Group nevében, melynek az elhunyt sztár volt az igazgatója.
Ezt is szeretjük