Képeken a változás! Így néznek ki a magyarok kedvenc sorozatának szereplői 10 év után
Íme, a Grace klinika sztárjainak változása.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Már a tizedik évadnál tart a népszerű sorozat, a Grace klinika. Vannak szereplők, akik a kezdetek óta jelen vannak a történetben. Megmutatjuk, kik azok, és hogyan változtak az elmúlt kilenc év alatt.

Ellen Pompeo mint Meredith Grey

Meredith Gray a sorozat kulcsfigurája, körülötte forognak az események. A sorozat központi eleme a Derek Shepherddel való viszonya, ami egyfajta se veled, se nélküled kapcsolat. A sorozat első részében Meredith lefekszik a sármos férfival, akiről nem is sejti, hogy a főnöke. Később még az is kiderül, hogy a férfi nős, ezért a kapcsolatuk nagyon nehezen teljesedik be.

Az örök pesszimista karaktert alakító színésznő az OK! magazin szerint kellemetlenül érzi magát, amikor a jóképű orvost megformáló Patrick Dempsey-t meg kell csókolnia, hiszen testvéreként tekint a férfira. A bostoni születésű színésznő egyébként még A Grace klinika előtt, 2003-ban találkozott gyermeke apjával, akivel 2009-ben egybe is keltek. Karrierje reklámfilmekkel indult, de láthattuk még a Holdfényév, a Kapj el, ha tudsz!, valamint a Sulihuligánok című filmekben is. A korábban felszolgálóként dolgozó színésznőt 2007-ben Golden Globe-díjra jelölték.

Sandra Oh mint Christina Yang

Christina Yang talán A Grace klinika dr. House-a, akit rossz tulajdonságai ellenére is megkedvelnek a nézők. Törtető, önző, olykor érzelemmentes, számító ember, aki a munkájának él. Éppen ezek miatt lesz emberi, szerethető figura, főleg miután a nézők megértik, mi az oka annak, hogy ilyen Christina karaktere.

Céltudatosságában hasonlít az őt megformáló kanadai színésznőhöz. Sandra Oh már gyerekkorában tudta, hogy színésznő szeretne lenni. Ennek érdekében reklámfilmekben szerepelt, színházban játszott. 18 éves korában indult el a filmipar felé, játszott többek között a Bean - Az igazi katasztrófafilm, a Neveletlen hercegnő és a Kerülőutak című filmekben. A Golden Globe-díjas színésznő a Hollywood Reporternek elmondta, hogy a tizedik évad után kilép a sorozatból.

Justin Chambers mint Alex Karev

Alex Karev Christina Yang karakterének férfi megtestesítője. Ambiciózus, arrogáns szereplő, akit mindenki utál. A gyakornok - később sebészeti rezidens - ennek érdekében mindent meg is tesz, hiszen érzelmeit igyekszik elrejteni, a véleményét pedig nem rejti véka alá. Justin Chambers ezzel szemben sokkal szimpatikusabb személy.

1993-ban - több mint 20 éve - elvette feleségül Keisha Chamberst, aki öt gyermeket szült neki. A korábbi Calvin Klein-modell gyerekkorában fogorvos szeretett volna lenni, ehelyett A Grace klinikában alakít orvost. Népszerű filmjei közé tartozik például a Szeretném, ha szeretnél vagy a Kínzó közelség. Főszerepet játszott például A muskétás és a Kegyetlen jel című filmben.

Chandra Wilson mint Miranda Bailey

Miranda Bailey, a rettegett. „Nácinak hívják kollégái, hiszen keményen és szigorúan tanítja beosztottjait. A szíve a helyén van, kedves, a betegekkel együttérző. Mindemellett szerető feleség és anya, azonban családjára nem tud elég időt szánni. Chandra Wilson feleségként és három gyermek édesanyjaként könnyen azonosul Bailey karakterével, legalábbis a képernyőn látottak ezt sejtetik.

A texasi születésű színésznő már ötéves kora óta szerepel különböző színházi darabokban. Karrierje során a színházat sem hanyagolta el, sőt, énektudását is megcsillogtatta. A Grace klinika előtt játszott többek között a Philadelphia - Az érinthetetlen, a Lone Star - Ahol a legendák születnek, valamint az Öregdiák nem vén diák című filmekben. A népszerű sorozat hatodik évadjában rendezőként is debütált.

James Pickens Jr. mint Richard Webber

Richard Webber, a sebészeti osztály vezető főorvosa nagyon sikeres a munkájában. A felesége kedvéért egyszer le akar mondani beosztásáról, de egy kollégája miatt ez a terv kudarcba fullad. Választ magának egy utódot, de az nem fogadja el a főorvosi pozíciót, hanem Richardot bírja maradásra. Ez bizonyítja, hogy kollégái mennyire becsülik szakértelmét.

A bohém főorvos magánélete többek között a karrierje miatt romokban hever, ellenben az őt ábrázoló színésszel. James Pickens boldogan él feleségével, akitől két gyermeke született. Ha teheti, szabadidejében lovagol, bowlingozik, golfozik és jazzt hallgat. Egyszerre színházi és filmszínész. Híresebb filmes szerepe a Forráspont, a Kísért a múlt, A gömb, valamint a Bulworth - Nyomd a sódert! Mindemellett számtalan sorozatban brillírozott visszatérő szerepekben.

Ezt is szeretjük