Grace Kellyvel csalta feleségét a színész: óriási botrány lett, miután fény derült a viszonyukra
Ray Milland és Grace Kelly a Gyilkosság telefonhívásra című mozifilm forgatásán szerettek egymásba.

grace-kelly-ray-milland-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Grace Kellynek, mielőtt összehozta volna a sors Monaco hercegével, III. Rainierrel, több kapcsolata is volt. Számos férfi rajongott érte, Oleg Cassinivel még jegyben is járt. Az Oscar-díjas színésznő szívét olykor filmes partnerei is megdobogtatták.

Az Elfújta a szél szívtiprójáért, Clark Gable-ért is odáig volt, amikor a Mogambót forgatták, ám Thilo Wydra Grace című könyvéből kiderült, hogy csak egy futó kaland volt köztük, semmi több. Amikor Alfred Hitchcock felkérte a Gyilkosság telefonhívásra főszerepére, akkor sodorta össze az élet a nála kétszer annyi idős Ray Millanddel.

Grace Kelly és Ray Milland viszonya

Az 1954-ben megjelent alkotásban, ami Grace Kelly és Hitchcock első közös mozija volt, a színésznő Margot Mary Wendice karakterét alakította. Partnere Tony Wendice bőrébe bújt, mivel házaspárt alakítottak, több csókjelenetük is volt, ezek az intimebb pillanatok mind a kettejükben beindítottak valamit, csak úgy szikrázott köztük a levegő.

Jelenetkép a Gyilkosság telefonhívásra című filmből.
Jelenetkép a Gyilkosság telefonhívásra című filmből.
Fotó: Warner Bros / Getty Images Hungary

- Grace pár nappal azután, hogy találkoztak, beleszeretett a közel két méter magas Millandbe, aki sok hollywoodi étterembe elvitte a fiatal, szőke színésznőt. Úgy tűnt, felettébb büszke arra, hogy Hitchcock új üdvöskéje rajong érte - olvasható a könyvben.

Ám volt egy kis bökkenő, ezt viszont nem a nagy korkülönbség okozta, sőt, Kelly mindig is a nála idősebb férfiakhoz vonzódott. Milland házas volt, Muriel Frances Webert 1932-ben vette feleségül. Volt egy közös fiuk, Daniel, illetve egy lányuk, Victoria, akit örökbe fogadtak. Hamar kiderült, hogy Milland félrelép, ebből óriási botrány kerekedett. A felesége ekkor válással fenyegetőzött, Grace Kellyt pedig a sajtóban hordta le a dühös asszony, amiért elcsábította tőle a férjét.

- Úgy állították be, mint egy törtető, fiatal színésznőt, aki szégyentelenül bárki ágyába befekszik, csak hogy előremozdítsa a karrierjét. Ezt egész Hollywood elhitte.

grace kelly könyv
Fotó: Alexandra Könyvkiadó

Az egyik legbefolyásosabb bulvárújságíró, Hedda Hopper sosem bánt kesztyűs kézzel Grace-szel, cikkeiben gondolkodás nélkül nimfomániásnak nevezte, ami mai szemmel nézve elég durvának tűnik. Állítólag nem Mulland volt az egyetlen, akiért rajongott, a forgatókönyvíró Frederick Knott-tal és másik filmes partnerével, Anthony Dawsonnal is összeboronálták, azonban a mai napig nem derült ki, hogy ezzel a két férfival tényleg viszonyt folytatott, vagy csak a Milland-botrány kirobbanása után rosszindulatú pletykákba keveredett.

A színész felesége bocsánatáért esedezett, végül az asszony adott neki még egy esélyt, haláláig együtt maradtak. Alfred Hitchcock sosem nyilatkozott arról, hogy a filmjében szereplő két sztár viszonyáról tudott-e valamit.

Cikkünk Thylo Widra Grace című könyve alapján készült.

Grace Kelly élete a legkevésbé sem volt eseménytelennek mondható. Az ünnepelt színésznő Hitchcock múzsája volt, Clark Gable, Cary Grant, Frank Sinatra, Bing Crosby és sok más híres színész oldalán játszott, a legnagyobbak közé tartozott. Úgy tűnt, magánéletére is felkerül a korona, amikor pályája csúcsán egy igazi herceg, III. Rainier monacói uralkodó megkérte a kezét. Grace Kelly hercegné lett, pompában és luxusban élt, de valójában aranykalitkába zárta a férje, aki soha többé nem engedte feleségét a kamera elé állni.  

Kiadja az Alexandra Kiadó.  

Ára 4699 forint.
Ezt is szeretjük